DR NESTOROVIĆ OPET ŠOKIRAO SRBIJU: Izlečio sam Novaka Đokovića! Bio je moj pacijent DVE GODINE

0
Foto: Printscreen

Član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa, doktor Branimir Nestorović, otkrio je da je najbolji teniser sveta Novak Đoković bio njegov pacijent.

“Moj pacijent na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu. Imao je tada oko deset godina. Dve godine je dolazio kod mene. Ljudi koji su ga gledali kako trenira su došli i rekli mi: “Ima jedan mali, neviđeno je talentovan, ali ima zdravstvenih problema.” Ne mogu mnogo da otkrivam iz etičkih razloga, ali tačno je da sam ga lečio”.

Nestorović je istakao da je lečenje bilo uspešno i da je sa Novakom i dalje u kontaktu.

“Kad lečenje nije uspešno, pacijent ne ostane u kontaktu sa doktorom, a Novak i ja smo se baš pre neki dan čuli. Trebalo je da se vidimo, ali on je od dolaska u Srbiju kao pušten sa lanca, uželeo se domovine. I njegov otac Srđan mi je rekao da ne može da ga uhvati”, kaže Nestorović.

Srpski pedijatar je prokomentarisao i novi Novakov način ishrane i tom prilikom ga uporedio sa čuvenim naučnikom Nikolom Teslom.

“Novaku nisu potrebni proteini i mišići. Imate grupu sportista poput španskog tenisera Rafaela Nadala. On je mišićav, a mišići se hrane šećerom i belančevinama. Za ovo što Novaku treba, a to je izdržljivost, njegova način ishrane je idealan. Tu dijetu je upražnjavao i Nikola Tesla”, istakao je Nestorović.

Podsetimo, doktor Branimir Nestorović je pedijatar, pulmolog i alergolog, dugogodišnji profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i načelnik odeljenja pulmologije i alergologije Univerzitetske dečje klinike Tiršova u Beogradu. Poslednjih meseci je u centru pažnje zbog stavova o epidemiji virusa COVID 19 i u više navrata se našao na meti javnosti.

Kurir sport/Informer

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime