DR NESTOROVIĆ OTKRIVA Ovo je najmoćniji antibiotik na svetu, utiče na 700 gena i leči više od 160 bolesti, među njima i kancer

0

Podjedanko je dobar u suzbijanju simptoma zapaljenja zgloba kolena, kao visoka doza ibuprofena, naš Brufen u dozi od 800 mg

Uglavnom se koristi u kuhinji zbog njenog jedinstvenog ukusa, ali se već vekovima koristi u alternativnoj medicini. Ljudi ovu moćnu biljku iz Azije najčešće koriste za probavne smetnje, rane, probleme sa želucem, manje posekotine i povrede mušića.

„Glavni aktivni sastojak biljke kurkume je kukumin, koji je u eksperimentima pokazao brojna povoljna dejstva kod zapaljenskih stanja. On se često označava kao turmerik. Inhibira različite zapaljenske enzime. On deluje i smanjivanjem aktivacije gena za zapaljenje, kroz inhibiciju jednog od tzv. transkriptivnih faktora nuklearni faktor kapa B, a inhibira i brojne citokine, molekule koji pokreću zapaljenje“, kaže doktor Branimir Nestorović.

Med sa kurkumom – Doktori ne znaju da objasne ovu moć
Ova kombinacija može da pomogne u borbi protiv brojnih bakterija, a sačuvaće dobre bakterije u crevima.

Ovako ćete spremiti ovu moćnu mešavinu:

Sastojci:

1 kašika kurkume u prahu

100 g meda
Priprema i konzumiranje:

Pomešajte sastojke u staklenoj tegli.

Uzimajte po kašičicu ove mešavine na svaki sat ukoliko ste prehlađeni. Sutradan, uzimajte po kašičicu na svaka 2 sata. Sledećeg dana uzmite dozu 3 puta u toku dana.

Nikako nemojte da progutate mešavinu odmah, neka vam se polako topi u ustima.

Svakodnevno možete da stavljate po kašičicu ove smese u čaj kako biste imali optimalne rezultate!
Brojne naučne studije su potvrdile prednosti koje kurkuma ima za naše zdravlje. Začin sadrži aktivno jedinjenje koje se naziva kurkumin, koje može da smanji upalu, ali i izleči mnoge probavne probleme.

Prema nekim stručnjacima, kurkumin takođe može da pomogne ljudima da spreče rak. Pun je antigljivičnih i antibakterijskih svojstava koja mogu da nam pomognu u borbi protiv brojnih bolesti. Istraživanje tvrdi da kurkumin može da pomogne ćelijama da prežive jaku upalu.

Takođe štiti DNK. Utiče na 700 gena u našem telu i leči više od 160 zdravstvenih problema. Njegova anti-upalna svojstva da mogu nam pomognu da izlečimo stanja kao što je osteoartritis.

Mnogi stručnjaci tvrde da kurkuma može da nam pomogne da lečimo probleme sa jetrom, probleme sa disanjem, autoimune poremećaje i neurološke probleme.

Sadrži jedinjenje zvano turmeron, koje može da posluži i kao prirodni lek protiv Alchajmerove bolesti. Može da poboljša funkciju mozga i popravi moždane ćelije.

Veoma jaka antioksidativna i antiinflamatorna svojstva kurkume mogu da pomognu u lečenju mnogih vrsta raka, kao što su: rak želuca, dojke, pluća, jetre i debelog creva. Ovo je odlično jer ostavlja zdrave ćelije netaknutim, a utiče na maligne ćelije.

Nestorović navodi da je u velikoj studiji iz Indije iz 2014 godine, kurkumin je bio podjedanko dobar u suzbijanju simproma zapaljenja zgloba kolena kao visoka doza ibuprofena, naš Brufen u dozi od 800 mg. U istraživanju iz 2017. identifikovan je još jedan polifenol, kalebin A, sa veoma izraženom antizapaljenskom aktivnošću.

Prema njegovim rečima oblast gde se danas najviše ispituje je primena u lečenju karcinoma.

„U preglednom članku objavljenom 2017 godina u prestižnom časopisu Anali Njujorške Akademije Nauka, pokazuje se odličan efekat kurkuminana očuvanje aktivnosti jednog enzima koji je kritičan za odbranu organizma od karcinoma. Ovaj enzim, nazvan tumor supresorna fosfataza i analog tenzina (PTEN), suzbija umnožavanje tumroskih ćelija i često je nedovoljno aktivan u karcinomima. U preglednom članu iz 2017. grupa italijanskih onkologa potvrdjuje vrednost kukurmina (ali i sulforafena iz brokolija i epigalokatehina iz čaja) kod karcinoma dojke. Polifenoli iz svih ovih izvora su izuzetno korisni u malignih bolesnika. Japanski autori ukazuju na odlične efekte kurkumina kod karcinoma debelog creva, a kineskih kod karcinoma bešike i pluća“, objašnjava doktor…

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime