DR TIODOROVIĆ JE REKAO NEŠTO ŠTO TREBA SVE DA NAS ZABRINE: Ovo je opomena za celu Srbiju, tiče se korone

0

Tiodorović kaže da je na jugu Srbije i u Nišu prisutna lokalna transmisija viriusa

Epidemiološka situacija na jugu Srbije je i dalje nesigurna, a situacija u Vranju, gde su u jednom kolektivu korona virusom zaražene desetine radnika, trebalo bi da opomene celu Srbiju, kaže epidemiolog Branislav Tiodorović.

U Vranju je, zbog povećanja broja novoobolelih, ponovo otvorena Kovid bolnica, koja je bila zatvorena krajem aprila, a tokom vikenda registrovano je 52 novoobolelih, od kojih je najviše radnika jedne fabrike nameštaja.

Tiodorović kaže da su Vranje i leskovačke fabrike “Jura” primeri koji pokazuju šta se može desiti ako se ne sprovode mere, a stanovništvo potpuno opusti.

“U ‘Juri’ je situacija stavljena pod kontrolu. Imali smo obimna testiranja, već je urađeno preko 1.300 testova, samo 23 je bilo sa pozitivnim nalazom. I to su sve mladi ljudi bez teže kliničke slike”, zaključio je Tiodorović.

Tiodorović kaže da je na jugu Srbije i u Nišu prisutna lokalna transmisija viriusa, ali da se broj umrlih smanjuje.

“Ima još obolelih, ali broj umrlih se smanjuje i to je dobro. Nemamo podataka o umrlima od korona virusa za danas i juče. Pozitivno je takođe što imamo veliki broj vraćenih u staračke domove”, kazao je Tiodorović za RTS i dodao da je do sada vraćena 181 osoba u gerontološke centre, a da je oko 12 ostalo u Kliničkom centru.

On je naveo da će zgrada KC Niš za nekoliko dana moći da bude vraćena svojim prethodnim zadacima, da zbrinjava, dijagnostifikuje i leči stanovništvo sa jugoistoka Srbije.

“Najzad će hronični bolesnici biti zbrinuti prema uputima i terapijama”, rekao je epidemiolog.

Espreso, Agencije

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime