DRAGAN GVOZDENOVIĆ ODBIO DA SKLONI FOTOGRAFIJE SRPSKIH ŽRTAVA: Tražili da pomeri slike ubijene maloletne sestre i oca, ali mu je obraz bio iznad svega

0

DRAGAN Gvozdenović, radnik preduzeća „Zvornik putevi“ odbio je danas da skloni fotografije mučki stradalih Srba postavljenih na putu Bratunac – Potočari, nakon što je zvornička policija naredila njihovo premeštanje zbog toga što su prvobitno postavljene na kako oni kažu javnu površinu.

 

Radnik preduzeća „Zvornik putevi“ kome je naloženo da uklone i premeste fotografije, Dragan Gvozdenović je odbio da uradi ovaj posao, jer se na fotografijama nalazi i njegova maloletna sestra Rada i otac koji su ubijeni u Zagonima 5. jula 1992. od strane pripadnika tzv. Armije BiH.

Na fejsbuk stranici „Despotovina“ postavljena je fotografija ovog hrabrog čoveka, koji je odlučio da se suprostavi naređenjima u čast čuvanja uspomene na stradanje njegovih najmilijih.

– Ovo je Dragan Gvozdenović, radnik Zvornik puteva koji je javno odbio izvršiti posao uklanjanja fotografija srpskih žrtava postavljenih na regionalnom putu Bratunac Potočari. Bio je spreman ostati bez posla ali nije hteo izgubiti obraz i čast! Draganu su u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu muslimanski zločinci iz Srebrenice na kućnom pragu u selu Zagoni 1992. godine ubili maloletnu sestru Radu. Dragan je izgubio još nekoliko bliskih članova svoje porodice (oca, strica, rođake…) – piše u opisu fotografije.

Podsećamo, pored puta koji vodi od Bratunca do Potočara jutros su postavljene fotografije ubijenih Srba, koje su pobili pripadnici 28. Divizije tzv. Armije BiH iz Srebrenice.

https://prst.rs/dragan-gvozdenovic-odbio-da-skloni-fotografije-srpskih-zrtava-trazili-da-pomeri-slike-ubijene-maloletne-sestre-i-oca-ali-mu-je-obraz-bio-iznad-svega/

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime