DRAMA NA NEBU! Dramatičan snimak sletanja aviona, sevale varnice

0
Foto: Skrinsot Jutjub

Pojavili su se zastrašujući snimci trenutka kada se putnički avion sa 90 ljudi u njemu srušio na pistu u Portugalu nakon što je jak vetar odmah izazvao kvar na motoru.

Let SK2901 kompanije „Scandinavian Airlines“ (SAS) poleteo je iz Stokholma 6. januara za Funšal na Madeiri. Kada je krenuo da sleće, jak vetar je oborio avion na pistu.

Erbas A320 se odbio od piste, varnice su letele dok je njegov stajni trap apsorbovao neverovatne sile, a plamen je na trenutak izbio iz levog motora. Avion se potom vratio u vazduh jer pilot nije uspeo da adekvatno i bezbedno spusti letelicu.

Vraćajući letelicu pod kontrolu, pilotu je naređeno da se zadrži 20 minuta pre nego što je ponovo pokušao da sleti, ali je primetio isparenja iz levog motora, izvestio je Aviation Herald.

Zabrinut za bezbednost motora, pilot SAS-a se odlučio za aerodrom Las Palmas na Kanarskim ostrvima – objekat bolje opremljen za održavanje motora i bezbednosne provere.

Uprkos mučnom incidentu, let SAS-a je na kraju bezbedno sleteo na aerodrom u Las Palmasu i svih 90 putnika se iskrcalo nepovređeno.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime