DVE TRUDNICE U TEŠKOM STANJU Zbog komplikacija priključene na respiratore, lekari u Nišu se bore za njihove živote

0

Zbog pogoršanja stanja, još jedna trudnica noćas je priključena na respirator, tako da su sada na mehaničkoj ventilaciji dve od tri trudnice zaražene koronom koje su na lečenju u kliničkom centru u Nišu, saznaje “Blic”.

Jedna trudnica je već nekoliko dana na respiratoru Ginekološko akušerksoj klinici, dok su dve trudnice koje su bile na Klinici za pulmologiju prebačene u novu zgradu Kliničkog centra u Nišu.

– Trudnica iz Vranja stara 34 godine koja je u šestom mesecu trudnoće, zbog naglog pogoršanja stanja intubirana je noćas i priključena na respirator. Ona je smeštena na intenzivnu negu Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju u novoj zgradi Kliničkog centra. Ona se nalazi se u izolacionom boksu, odvojena od ostalih pacijenata preventivno, pošto je bila pozitivna pa negativna na kovid. Na respiratoru je i dalje na Ginekološko akušerskoj klinici i trudnica stara 27 godine iz okoline Niša koja je u sedmom mesecu trudnoće. Životno je ugrožena, ali je trenutno i dalje stabilno, bez pogoršanja a beba je vitalna.

– Svakodnevno je konzilijarno sagledavaju lekari svih specijalnosti, i ono što je načelni stav jeste to da će se o eventualnom porođaju razmišljati tek posle 32.nedelje – kaže portparol Kliničkog centra u Nišu Nikola Marković.

On kaže da je treća trudnica stara 26 godina iz Kuršumlije, koja je poslednja primljena u KC Niš na lečenje, smeštena u stacionalrnom delu nove zgrade Kliničkog centra.

– Ona je stabilna je, nije na kiseoniku, samo je prebačena zbog boljih uslova. Rezultati testiranja pokazali su da je kovid pozitivna – kaže Marković.

Blic

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime