Džon Mekinro stao u odbranu Đokovića: Bajdene pusti Novaka da igra na US openu!

0

Zbog odluke da se ne vakciniše srpski igrač ne može da uđe u Ameriku po sadašnjim pravilima i može da se nada da će nešto da se promeni u narednom periodu. U suprotnom čeka ga nova duga pauza, zbog toga je reagovao i legendarni Džon Mekinro koji je apelovao na predsednika Džozefa Bajdena da reaguje. Mekinro je kritikovao autokratske političare što su blokirali teniske zvezde Novaka Đokovića da uđe u SAD jer nije vakcinisan.

Đoković se nedavno vratio na prvo mesto u tenisu nakon što je u nedelju osvojio svoju sedmu titulu na Vimbldonu. Ali, uprkos svom visokom ugledu u sportu, neće moći da uđe u Ameriku na US Open jer uporno odbija da uzme bilo koju od vakcina protiv koronavirusa.

Mekinro smatra da je čitava situacija idiotska.

„Političari su počeli previše da se mešaju. To su uradili u Australiji. Pustite čoveka da dođe i da igra u Americi, mislim, stvarno ljudi. Ovo je suludo“, izjavio je Džon Mekinro.

„Šta god da mislite da vlada treba ili ne treba da uradi, to je sramota za tenis“, dodao je on.

Uoči pobede na Vimbldonu, Đoković je primetio da u ovom trenutku oseća da je sve van njegovih ruku.

„Voleo bih da idem u Ameriku. Ali od danas to nije moguće“, rekao je vrhunski igrač prošlog meseca. „Više ne mogu mnogo da uradim. Mislim, zaista je na američkoj vladi da donese odluku da li će ili ne dozvoliti nevakcinisanim ljudima da uđu u zemlju.”

Naravno, Đoković je pokrenuo veliku kontroverzu početkom ove godine kada su australijski službenici za imigraciju odbili da sankcionišu njegov ulazak u zemlju 5. januara da bi igrao na Australijan openu.

Đoković je zapravo stigao u Australiju, ali su zvaničnici poslali australijsku federalnu policiju da ga deportuje nazad u njegovu matičnu zemlju u Srbiju.

Država je kasnije priznala da je pokvarila celu situaciju.

Ipak, igrač se žalio na odluku o odbijanju njegovog zahteva za vizu, ali su zvaničnici potvrdili odbijenicu i on je propustio Australijan open.

https://prst.rs/dzon-mekinro-stao-u-odbranu-djokovica-bajdene-pusti-novaka-da-igra-na-us-openu/

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime