DŽONSON SE OGLASIO IZ SAMOIZOLACIJE: Osećam se sjajno, distribucija vakcine protiv korone moguća pre Božića (VIDEO)

0

Britanski premijer Boris Džonson, koji se nalazi u samoizolaciji, izjavio je danas da se oseća sjajno i nagovestio da bi distribucija vakcine protiv korona virusa mogla da počne pre obeležavanja Božića po gregorijanskom kalendaru.

Na snimku objavljenom na njegovom nalogu na Tviteru, Džonson, koji je bio u kontaktu sa poslanikom koji je kasnije testiran pozitivno na Kovid-19, rekao je da je pod nadzorom sistema za testiranje i praćenje kontakata Nacionalne zdravstvene službe (NHS), prenosi Skaj njuz.

On je dodao da nije važno što se oseća sjajno i što svi poštuju socijalno distanciranje, kao i to što je već bio zaražen korona virusom i “puca od antitela”.

“Moramo da prekinemo širenje bolesti i jedan od načina da to uradimo sada je samoizolacija na 14 dana, kada vas kontaktira sistem za testiranje i praćenje kontakata NHS”, poručio je Džonson.

Prethodno je objavljeno da je britanski ministar zdravlja Met Henkok rekao da se Džonson oseća dobro i da će upravljati vladom putem Zum aplikacije.

“On je dobro, apsolutno je razdragan. Ove nedelje će voditi vladu putem Zuma”, rekao je Henkok za Skaj njuz.

U nedelju uveče Džonson, koji je u martu preboleo korona virus, objavio je da će biti u samoizolaciji zbog kontakta sa osobom za koju se ispostavilo da je kovid pozitivna.

Kurir.rs/Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime