EVO ŠTA SE DEŠAVALO U FIJATU SMRTI NA MILOŠU VELIKOM! Suvozač otkrio: Dejana sam upozoravao! Evo šta su HTELI DA URADE

0
Foto: Skrinsot Instagram

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju oko 16 časova, Dejan J. (51) vozač „fijat punta“, vozeći kontrasmerom zakucao se u „hjundai“ a zatim se vozilo zapalilo. Dok je automobil goreo, kako se saznaje, suvozač Nenad K. (40) je preko Dejana iskočio iz automobila, kako bi sebi sačuvao život!

Nenad je hospitalizovan sa teškim telesnim povredama, ima prelom grudne kosti, kao i serijski prelom rebara od 4. do 8. On je saslušan u Urgentnom centru, izjavu je dao policiji, a istragu vodi Treće javno tužilaštvo.

Iskaz suvozača „fijata“ u celosti

Suvozač je ispričao da su krenuli na svadbu svastike u Ivanjicu a potom opisao šta se dešavalo dalje.

– U nedelju u popodnevnim časovima uputili smo se na svadbu kod svastike u Ivanjicu. Putanja kojom smo se kretali kroz Beograd je bila tranzit nakon čega smo se kretali Bulevarom vojvode Mišića i zaustavili se na benzinskoj stanici, a zatim nastavili kretanje. Nisam siguran gde smo se uključili na auto-put, ali je obilaznica kod Ostružnice u smeru ka Novom Sadu. Kada su došli do uključenja na auto-put Miloš Veliki pogrešno smo se uključili u traku koja je namenjena za saobraćaj ka Novom Beogradu i kretali se ka Obrenovcu u zabranjenom smeru – počinje Nenad.

„Nastavili smo do prvog isključenja“

– U toku vožnje sam upozoravao vozača da smo se pogrešno uključili, ali da smo nastavili kretanje sa namerom da se na prvom isključenju isključimo sa auto-puta, nakon čega je došlo do jakog sudara sa vozilom koje je dolazilo ka nama – rekao je Nenad.

Kako dalje navodi, vozilo je nakon sudara počelo da gori, prilikom čega je pokušao da probudi stradalog Dejana, ali bezuspešno.

– Nakon sudara, vozilo u kome se nalazio je počelo da gori, pokušao sam da probudim vozača, da izađemo iz vozila, ali nisam uspeo i ja sam izašao na vozačeva vrata, a vozač ostao u vozilu bez svesti gde je došlo do zapaljenja vozila i vozača – izjavio je on.

„Nije koristio mobilni telefon“

Kako se ranije pisalo, postojala je pretpostavka da je Dejan u toku vožnje koristio mobilni telefon da se snimi za društvene mreže, ali je Nenad ovo negirao.

– Za vreme vožnje nije koristio mobilni telefon, već je prozor bio otvoren i ruka mu je bila izbačena kroz prozor – rekao je Nenad.

Inače, Treće osnovno javno tužilaštvo koje vodi ovaj slučaj dao je naloge da se obavi obdukcija, toksikologija, pregledi vozila, identifikacija leša, da se prikupe svi dokazi i dostavi izveštaj tužilaštvu.

„Molila sam sina da ne ide sa njim“

– Moj sin Nenad ni za šta nije kriv. Krenuo je na svadbu sa svojim drugom Dejanom i slučajno su promašili izlaz na auto put. Kada je video da je promašio, Dejan je vozio 130 kilometara na sat kako bi što pre stigao da izađe iz kontrasmera – priča Marija Kuzmanović, majka Nenada (40) koji je povređen u nesreći na auto-putu „Miloš Veliki“.

Marija je dodala da su konzumirali alkohol pre puta ali da njen sin nije imao nameru da vozi, dok Dejan nije poznavao srpske puteve toliko dobro jer je dugo živeo u Nemačkoj.

– Koliko sam čula, oni su promašili uključenje na auto put, odnosno ušli su u kontrasmer. Navodno, kada je to Dejan video, vozio je 130 kilometara na sat kako bi što pre došao do nekog izlaza sa auto-puta. Ne znam što nije išao zaustavnom trakom, ili pokušao da se okrene. Valjda se uspaničio – kaže ona.

„Još uvek mi nije javljeno da je poginuo“

Dejanova ćerka, Tanja, rekla je da nema nikakve informacije o nesreći koja se dogodila u nedelju popodne na „Milošu Velikom“.

– Ja znam da on to nije trebalo da uradi, a takođe ne znam razlog toga, ne mogu loše da pričam o pokojnom ocu, ali i molim sve ljude koji ga krive da ne napadaju mene jer ja sa tim lično nemam ništa. Kakav je bio, otac mi je bio – ističe Tara.

Kako ona kaže, na svojim društvenim mrežama je objavila da joj je poginuo otac, kako je ljudi ne bi konstantno zvali i ispitivali.

Vozio u kontrasmeru kilometrima

Podsetimo, saobraćajna nesreća se dogodila u nedelju popodne kod obilaznice u Beogradu, na auto-putu Miloš Veliki kod Jakova, kada je vozilo „fijat punto“ kojim je upravljao Dejan J. (51) išlo kontrasmerom ka Beogradu, izazvalo je nesreću i počelo da gori.

Na mestu suvozača je bio Nenad K. (40) i on je teško povređen.

Dragoslava P. (30), koja je bila na mestu vozača „hjundaija“ je prevezena u KBC Zemun i njena porodica je apelovala na društvenim mrežama da je potrebna krv za povređenu devojku.

Kurir.rs/Blic/Telegraf

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime