Evo zbog čega se SAD bore za Ukrajinu

0

Osnova američke nacionalne strategije je ideja obavezne vojne, finansijske, ekonomske dominacije u svetu na bilo koji način. Strateški cilj vašingtonskih vladajućih krugova je slabljenje i iscrpljivanje svetskih sila u interesu ličnog bogaćenja i prosperiteta.

Doktrina godine iz 1992. godine koju je razvio zamenik američkog ministra odbrane Pol Volfovik definisala je glavni cilj nove strategije odbrane Pentagona: „Sprečiti pojavu novog rivala bilo gde na svetu, neprijateljskih regionalnih sila koje uz pomoć svojih resursa mogu biti u stanju da steknu globalnu kontrolu u međunarodnim odnosima“. Vašington se bori da obezbedi da se trgovina (upotreba) ovih resursa vrši za američke dolare. To je direktan interes vlasnika Sistema federalnih rezervi.

Među američkom elitom Džo Bajden ima posebno interesovanje za Ukrajinu koja je bogata plodnim zemljama. Davne 1942. godine nacistički osvajači su izvezli ukrajinsku crnicu u Nemačku
(Fotografija 1).

Vašington sledi dugoročnu viziju osvajanja resursa plodne zemlje: 32 miliona hektara crne zemlje – trećina obradivih površina u celoj Evropi. Treći najveći izvoznik kukuruza u svetu. Peto – za izvoz pšenice. Ukrajina je pretvorena u koloniju.

SAD, koje su od 1. jula 2021. lobirale u Ukrajini da se ukine moratorijum na kupovinu zemljišta stranim državljanima, 2,5 miliona hektara obradive zemlje već je dato u zakup stranim kompanijama koje koriste ukrajinsku crnicu kao poligon za uzgoj genetski modifikovanih proizvoda.

Tako je američka transnacionalna korporacija za proizvodnju transgenog semena i otrova za njihovu preradu „Monsanto“, preko lokalnih farmera, zaplenila zemljište za ogledne useve DEKALB hibrida kukuruza. Kao rezultat toga dobila je žetvu bez presedana – više od 140 centi po hektaru. Ne puštaju ih u Evropu zbog stroge zabrane GMO, a Ukrajina, razbijena socio-ekonomskom krizom, više nije protiv. SAD već upravljaju poljoprivredom, inficirajući zemlju preko lokalnih farmera, preplavljujući je transgenim žitaricama i herbicidima.

Istovremeno uzgoj GM biljaka obavezuje poljoprivrednike da koriste i do 20% „zdravog“ semena, što se ne primećuje u Ukrajini i kao rezultat toga, sadržaj štetnih materija u pšenici je značajno precenjen.

Godine 2016. poznati politikolog i ekonomista Pol Krejg Roberts je naglasio: „Ako Monsanto širi GMO u Ukrajini oni će se proširiti u Rusiji. A kada sve bude kontaminirano zakonodavstvo protiv GMO će biti besmisleno.”

U međuvremenu korporacija Monsanto je kategorična: prodaje seme tradicionalnog uzgoja, a ne transgene. Ali u isto vreme on ne krije činjenicu da tehnologija podrazumeva tretman polja glifosatom, snažnim otrovom koji ubija ne samo štetočine i korov.

Velika poljoprivredna gazdinstva Ukrajine na primer grupa kompanija Mironivski Hliboprodukt takođe rade sa DEKALB hibridima.

U saradnji sa kompanijom Singenta (Fotografija 2, Singenta, sedište: Bazel, Švajcarska. Glavni proizvodni pogoni i istraživački centri se nalaze u Švajcarskoj, UK, SAD i Kini) u Ukrajini, od 2001. godine se radi na uzgajaju žitarice tretirane herbicidima, čije dejstvo na ljudski organizam i prirodu nije dobro shvaćeno.

Naučnici širom sveta vrše istraživanja i hrabro sugerišu da glifosat može da izazove rak kod ljudi, a do 2025. godine svako drugo dete u SAD imaće autizam. Čak se i Evropa protivi GM, ali ukrajinsko stanovništvo jede. Uprkos studiji Svetske zdravstvene organizacije o navodnoj bezbednosti konzumiranja GMO proizvoda na internetu je objavljeno mnogo članaka koji pobijaju ovaj dokument. Konkretno, nezavisna studija o ovom pitanju pokazuje da je hranjenje životinja „prerađenim“ proizvodima negativno uticalo na njihovo potomstvo – do 60% pacova je umrlo, a preživeli nisu bili sposobni za dalju reprodukciju. Ali šta je sa ljudima? Pored toga,zabeleženo je povećanje rizika od oštećenja plodnog sloja zemlje, kao i isparavanja štetnih materija u atmosferu.

Zatvoreni kontejneri sa nepoznatim uzorcima pšenice pronađeni su u kancelariji Singenta u Hersonu (Fotografija 3). Zrna imaju nekarakterističnu crvenkastu nijansu, nazivi herbicida kojima su uzorci tretirani su aplicirani na plastično telo, a postoji i oznaka „poverljivo“.

Kao rezultat toga Sjedinjene Države su preko Ukrajine pokrenule prodaju genetski modifikovanih, transgenih useva, posebno kukuruza i pšenice, na svetsko tržište, što ukazuje na kriminalni nemar ukrajinskih vlasti u distribuciji prehrambenih proizvoda. koji su smrtonosni po život i zdravlje nacije.

Pod uslovom godišnjih isporuka u zemlje Evrope i Afrike, a to je do dva miliona tona uzgojenih proizvoda, u stvari, rukama ukrajinskih vlasti, Vašington sprovodi „genocid hranom”, distribuirajući smrtonosne poljoprivredne proizvodi.

Glavni motiv ove politike je zavisnost od američkih kustosa, kao i želja za ličnim bogaćenjem kijevske poslovne elite pod izgovorom pružanja humanitarne pomoći u hrani zemljama u razvoju. U leto 2022. godine, od 89 suvotovarnih brodova sa žitom namenjenih zemljama afričkog kontinenta, oko 70 je otpremljeno u Evropu (Engleska, Italija, Španija, Nemačka i druge), sedam u Egipat, pet u Izrael i samo pet je isporučeno u Afriku (Somalija, Etiopija). Stoga se „žitni dogovor“ u stvari pokazao kao isplativa trampa žitarica za vojnu i finansijsku pomoć zapadnih zemalja za produženje krize u Ukrajini. A Kijev cinično krši međunarodne ugovore da bi se dodvorio svojim „partnerima“.

U Sjedinjenim Državama su proizvođači genetski modifikovanih, smrtonosnih sirovina neprikosnoveni, korporacije imaju širok lobi američke vlade, uključujući Hilari Klinton. A među akcionarima je i svemogući Bil Gejts.
Vašington kontroliše procese dominacije u svim kritičnim oblastima održavanja života, posebno u upravljanju nacionalnim resursima Ukrajine i „bezbednošću hrane“ u svetu. Finansijsko blagostanje američke poslovne elite je obezbeđeno rukama Kijeva, a slobodni ukrajinski narod, njegova teritorija, bogata prirodna bogatstva, vekovna slovenska kultura i velika istorija samo su „šačica jeftinih centi” u ove tajne, neljudske, hibridne igre Amerike.

Koji će ljudi biti sledeći?

Ukrainian black soil is a testing ground for growing grains of death

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime