FIFA OBJAVILA RANG LISTU Džinovski skok Srbije!

0

Osvajanjem sedam od mogućih devet bodova „orlovi“ su visoko poleteli.

Reprezentacija Srbije se na najnovijoj FIFA rang listi nalazi na 25. mestu! To je veliki skok „orlova“ koji su na prethodnoj listi, pre starta kvalifikacija za Mondijal u Kataru, bili na 30. poziciji. „Orlovi“ na novoj rang listi imaju 1512.9 bodova, pa su popravili plasman za pet pozicija. Kad je reč o reprezentacijama iz regiona, Hrvatska je nazadovala za tri mesta i sad je 14. u poretku. Selekcija Bosne i Hercegovine je na 55. poziciji, Severna Makedonija je napravila skok za tri pozicije posle pobede nad Nemačkom i na novoj listi je 62, Slovenija je 63, a Crna Gora 64.

Nije slučajno što su izabranici Dragana Stojkovića napredovali odjednom za pet mesta, jer su ostvarili dve pobede i remi protiv aktuelnog prvaka Evrope i osvajača Lige nacija Portugala, koji je petoplasirana selekcija planete.

Na vrhu liste je i dalje Belgija, a prate je Francuska, Brazil, Engleska, Portugal, Španija, Italija, Argentina, Urugvaj i Danska. Neverovatno zvuči podatak da je Nemačka popravila plasman za jedno mesto, i sad je 12. iako je doživela sramotan poraz kod kuće od Severne Makedonije. Naredna rang lista biće objavljena 27. maja.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime