FOTOGRAFIJE KOJE SU POTRESLE ITALIJU OBIŠLE PLANETU: Medicinske sestre na prvoj liniji fronta protiv korona virusa

0
Ove fotogarfije obišle su planetu i pokazale koliko je mučna borba sa virusom koji iz dana u dana odnosi sve više života u Italiji.

Italijanske medicinske sestre otkrile su kako izgledaju njihova lica nakon višesatnog nošenja zaštitnih maski i ostale opreme tokom borbe sa epidemijom korona virusa Kovid-19. Ove fotogarfije obišle su planetu i pokazale koliko je mučna borba sa virusom koji iz dana u dana odnosi sve više života u Italiji.

Jedna od njih je i Alesia Bonari, medicinska sestra iz Milana. Na fotografiji koju je objavila vidi se njeno lice u modricama nakon duge smene.

– Bojim se jer maska možda ne prija mom licu ili sam je možda slučajno dodirnula prljavim rukama.

Na društvenim mrežama objavila je da se plaši da će se zaraziti u bolnici.

– I ja se bojim, ali ne idem u šoping, već na posao – navela je.

Dodala je da je fizički umorna, kao i da su zaštitna odela koja nose loša, da se u njima mnogo znoje i da kada ih jednom obuku, ceo dan ne mogu da ih skidaju, što podrazumeva i da ne mogu da idu u toalet.

Druga medicinska sestra Elena Pagliarini uslikana je kako je spava sa maskom i zaštitnom medicinskom opremom u bolnici u Kremoni, gde je radila 24 sata. Njene kolege dodale su da je fotografija nastala u trenutku kada je Elena stala da se odmori na pet minuta nakon sto je sate provela trčeći od jednog do drugog pacijenta.

Podsećamo, u Italiji je zabeleženo više od 630 smtnih slučajeva i vise od 10.000 zaraženih korona virusom.

Espreso

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime