FRKA U HRVATSKOJ! Policajac „zvezdaš“ pretukao navijača Dinama u Zagrebu!

0
Vukovar, Foto: EPA

Odmah je nastala velika drama.

Cela Hrvatska trenutno priča o navodnom skandalu koji se desio u glavnom gradu Zagrebu. Karolina Vidović Krišto predsednica skupštinskog Odbora za porodicu, mlade i sport došla je do saznanja da je jedan navijač Dinama pretučen u policijskoj stanici od strane policijaca, koji je veliki navijač Crvene zvezde.

Ona je u tim povodom odlučila da napiše pismo ministru, a u njemu navodi da je policijac iz Vukovara, navodno, tukao mladića dok je bio bespomoćan na zemlji.

– Poštovani gospodine ministre, kao predsednici Odbora za porodicu, mlade i sport obratili su mi se pripadnici Udruženja navijača Bed blu bojs s alarmantnim pritužbama na rad službenika PU Vukovarsko-sremske županije. Njihove tvrdnje su sledeće:

Nakon jednog navijačkog sukoba u Vukovaru, nekoliko navijača BBB privedeno je u policijsku stanicu u Vukovaru. Budući da nije bilo osnove za zadržavanje i pokretanje postupka protiv njih, privedeni navijači bili su izloženi najprije verbalnim pretnjama te svojevrsnom psiho-teroru, nakon čega su navijači ostavljeni s jednim policijskim službenikom kog navijači lično prepoznaju te tvrde da je dotični – navijač Crvene zvezde, i to pripadnik navijačke grupe ‘delije’.

Taj policijski službenik, s ciljem izazivanja incidenta, počeo je fizički da zlostavlja jednog od navijača, a na to su mu njegove kolege stale u odbranu. Incident je izazvao reakciju policijskih službenika iz susednih soba koji su dotrčali u prostoriju i, naravno, pritrčali u pomoć svome kolegi ne znajući pozadinu. Nakon što su mladići bili savladani od drugih policijskih službenika, policajac provokator je nekoliko puta nogom udario mladića koji je ležao na podu.

Naravno da svaki hrvatski državljanin, pa tako i dotični policajac, može da navija za koga hoće i da bude član bilo koje navijačke grupe, osim u slučaju da ta navijačka grupa aktivno deluje protiv integriteta i suvereniteta hrvatske države i/ili javno poziva na rušenje hrvatskog ustavnog poretka… U Hrvatskoj niko ne sme biti zlostavljan od hrvatskih državnih organa zbog svoje nacionalnosti, rase, vere, narodne pripadnosti, boje kože i tako dalje – navela je Vidović Krišto.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime