GDE JE ONA PI*KETINA? LEGIJA je za njegovu glavu nudio POLA MILIONA, sad je zaštićen KAO BELI MEDVED

0

Legija se, prema Žapčevim rečima, promenio kada je počeo da se druži sa „zemuncima“.

Nebojša Tubić Žabac (58), kontroverzni novosadski biznismen, tvrdi da mu je Milorad Ulemek Legija (51) nudio 2002. da za pola miliona evra navuče Surčinca Ljubišu Buhu Čumeta (55) u klopku kako bi ga ubili!

On navodi da je Legija bio besan što Čume hoće da izda „zemunce“ i da nije žalio para da ga vidi mrtvog.

– Pripadnici zemunskog klana su posle otmice otišli u Francusku da se zezaju, trošili su pare. Kad su se vratili, bili su pohapšeni. Čume se družio sa ljudima bliskim vlasti i sa svom elitom iz policije, pa su „zemunci“ utripovali da ih je Čume izdao i odlučili su da ga ubiju.

Kaže meni Legija: „Gde je ona pi*ketina Čume, je l’ dolazio ovde? Navuci ga da dođe ovde, dobićeš 500.000.“ Kažem ja: „Čega 500.000? Alo, nisam ja cinkaroš, Čume je moj drug, a do juče je bio i vaš“ – ispričao je Žabac u jednoj emisiji.

Kako je naveo, Čumeta su hteli da ubiju u Zemun Polju, ali je tada stradao njegov telohranitelj.

– Posle Legija i Rambo (Nenad Bujošević), koji je bio najbolji miner, odu i miniraju Čumetovu firmu „Difens roud“ i raznesu mu mašine koje je uzeo na lizing. Čume je posle toga pobegao. Jedno vreme se krio u Zagrebu kod našeg zajedničkog drugara. Znao sam za to, ali nisam hteo da kažem ovima. Bili su mu za petama, pa je pobegao u Tursku. Bio je uvek za korak ispred njih, ali da je potrajalo, stigli bi ga – naveo je Žabac.

On je opisao i kako je ubijeni Dušan Spasojević Šiptar postao član klana.

Legija uzeo četiri miliona od otmice!

Kako je naveo, prvi je bio otet Vuk Bajrušević, a Legija je tad uzeo pola, a ostatak dao „zemuncima“ da podele. – On je bio ta spona između otmičara i žrtvine porodice. Bio je garancija da će sve proći u redu ako se novac isplati kako je naloženo. Tako je bilo i kad su oteli Miškovića, za sat vremena su uzeli osam miliona! Legija je tad odmah uzeo četiri miliona i to mu se osladilo – kazao je Žabac.

– Čume je bio gospodin za njih. Duća (Dušan Spasojević) došao je iz sela kod Medveđe. Bio je običan fudbaler i pored Čumeta je zaradio pare, a kad se udružio s Legijom, dobio je jaka leđa što se tiče policije i DB-a, što mu je omogućilo da preraste Čumeta. Do tada su otimali automobile i švercovali. Kum i Duća su bili obični klošari, ukradu auto, pa ga vrate za pare – ispričao je Žabac za „Balkan info“.

Legija se, prema Žapčevim rečima, promenio kada je počeo da se druži sa „zemuncima“.

– Legija je nekada bio skroz drugačiji, bio je oličenje poštenja, discipline, rada, vojevanja, a kasnije je postao narkoman, kriminalac koji je učestvovao u svim tim otmicama. On je kao vojnik naučio da sluša naređenja. Kad više nije bilo Arkana, počeo je da sluša Duću!

Međutim, uopšte nije bio naivan, kad su počele otmice, Legija je znao dobro da računa, tako da su sve delili pola-pola. Jedna polovina Legiji, a drugu polovinu deli ceo zemunski klan – tvrdi Žabac, koji je u to vreme drugovao sa „zemuncima“.

Espreso, ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime