Godfri: Srbija je važna za Vašington bez obzira ko pobedi na izborima u SAD

0
Hit tvit, amabasador Godfri, Ana Brnabić, Foto: Printscreen RTV Pink

Amerčki ambasador u Srbiji Entoni Godfri izjavio je da je uveren da će i Srbija i region biti važni za Vašington bez obzira na ishod predsedničkih izbora u SAD.

“Nastavljamo da radimo na tome da ostvarimo svoje ideale, a ja sam uveren u snagu naše republike”, rekao Godfri i naglasio da će ambasada SAD u Beogradu nastaviti da radi na razvoju američko-srpskih odnosa bez obzira na ishod izbora u SAD.

“Amerika i Srbija se vraćaju na stepen bliskosti koji smo imali pre Miloševićeve vlasti. Naši odnosi su danas dobri, ali mogu biti još i bolji”, ocenio je američki ambasador u intervjuu za B-92.

Kao primere dobre saradnje, on je naveo direktne investicije, podizanje zaposlenosti i saradnju na izgradni moderne infrastrukture u Srbiji.

Kada je u pitanju nedavno potpisani sporazum u Vašingtonu, Godfri kaže da se dogovor reflektuje kroz konkretna dosignuća i posebno ističe “istorijske korake u pravcu normalizacije ekonomskih odnosa”.

Iako kaže da je potrebno mnogo više rada, ambasador SAD smatra da bi trebalo da budemo ponosni na to što “zaista napredujemo ka nečemu boljem”.

“Ne sumnjam da najbolji dani američko-srpskih odnosa tek predstoje “, rekao je američki Godfri.

Ambasador SAD u Beogradu smatra da je čvrst temelj američko-srpskog prijateljstva postavljen tokom Prvog svetskog rata.

“Hrabrost Srba iskazana u operaciji Halijard (u Drugom svetskom ratu) jednostavno neverovatna. Nikada nećemo zaboraviti neverovatan rizik koji su oni i njihove porodice preuzeli da bi spasili živote 500 Amerikanaca i savezničkih pilota 1944. godine”, podsetio je američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri.

Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime