GOVORIO JE „BRŽE, BRŽE“ I SAM SEBE OTKOPAVAO ISPOD 3 METRA ZEMLJE: Spasilac iz Vladimiraca otkrio detalje užasa EVO KO JE STRADAO

0
Foto: Screenshot Youtube

Nemački državljanin Georg H. (35) nastradao je prilikom iskopavanja ribnjaka u mestu Krnule kod Vladimiraca, dok je Ivan P. (28) povređen, ali van životne opasnosti.

Pa da podsetimo, nesreća se dogodila juče oko 16.30 sati kada su na njivi koju je kupio nemački državljanin pokušali da provere da li ima vode u rupi koju su kopali za ribnjak. Nesrećni nemački državljanin je nastradao, dok je radnik Ivan P. preživeo.

Ivan Pavlović, koji je odmah pošto se zemlja obrušila na ljude došao na mesto nesreće i pomagao u izvlačenju.

– U trenutku nesreće sa Georgom i Ivanom bio je i Ivanov zet koji ih je neposredno pre nego što su namenski ušli u rupu čak i fotografisao. Naime, oni su iskopali rupu za ribnjak koja je bila duboka pet do šest metara, a unutra su se spustili kako bi proverili odakle voda ide, jer je Ivan P. radio na iskopavanju dubinskih bunara i rupa – navodi Ivan Pavlović za Kurir inače, očevidac koji je na poziv Ivanove majke odmah došao i pomagao u njihovom otkopavanju.

– Ivanov zet je zvao njegovu majku i rekao mu šta se dešava. Žena me je odmah pozvala i zajedno smo otišli do njive. Dolazimo i čujemo Ivanovo zapomaganje „brže, brže“! Skačemo odmah u rupu i počinjemo sa otkopavanjem.

Kako dalje navodi naš sagovornik, ubrzo se skupio ceo komšiluk koji je došao da pomogne u spasavanju života.

– Za pola sata ubrzo su došle i druge komšije koje su donele potreban alat za iskopavanje. Ivan je sve vreme bio svestan i komunikativan, njih je zatrpalo skoro tri metra zemlje i pravo je čudo što je on, na svu sreću, preživeo – kaže sagovornik i dodaje:

– Na sopstvenu orgovornost, pošto vozim bager seo sam za volan i zahvatio dve, tri kašike kako bih ubrzao otkopavanje, ali dalje nisam smeo moglo je sve u sekundi da se obruši i da pođe po zlu.

Kako nam je dalje opisao sinoćnu dramu, Ivan P. se hrabro držao i sam sebve otkopavao.

– Sve vreme smo pričali s njim, i otkopavali ga tako da ga ne ugrozimo, a on je jednim delom bio otkopan, dok je drugim pokušavao sam sebe da otkopa i to poslednjih sat vremena intezivno – kaže Ivan Pavlović i dodaje:

– Nažalost, kada je počelo iskopavanje prvo su našli Nemca koji nije davao znake života. Nakon toga došlo se do Ivana koji je prevezen u šabačku bolnicu i znam da je dobro i da je i dalje svestan.

Kako nam dalje pojašnjava sagovornik nemački državljanin je nedavno došao u Srbiju.

– Georg je Nemac, ali mu je pokojna majka iz našeg mesta i on se preselio sa bratom kada mu je otac umro. Živeli su tu neko vreme, ali nakon majčine smrti otišli su u Nemačku i tamo opet nastavili život – kaže on i dodaje:

– Nedavno je opet počeo da dolazi i kupio je tu njivu na kojoj je hteo da pravi ribnjak, pa je iz tog razloga angažovao povređenog Ivana. Pre dva dana je trebao da ode za Nemačku kako bi se vratio poslovnim obavezama, ali je to pomerio kako bi završio iskopavanje rupe za ribnjak.

(Kurir.rs – B. T.)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime