Haos u crnogorskoj Skupštini, gađali se Poslovnikom; Cetinjani blokirali ulaz (VIDEO)

0

Građani Cetinja dočekali su danas poslanike Skupštine Crne Gore, iz vlasti i opozicije, uvredama, zbog okupljenih građana poslanike je sprovodila policija.

Ulice u crnogorskoj prestonici su bile blokirane.

Posebno nezadovoljstvo Cetinjani su pokazali prema premijeru Zdravku Krivokapiću, ali nisu poštedeli ni predstavnike DPS Mila Đukanovića, kojima su dovikivali “Lopovi, lopovi”.

Poslanike vlasti i opozicije gađani su raznim predmetima, a u jednom trenutku je prema njima poletela i flaša.

Neki od poslanika DPS-a i lider SD Ivan Brajović prišli su okupljenima da se pozdrave, ali su se brzo udaljili ispraćeni uvredama.

Na dnevnom redu današnje sednice je prvi “premijerski sat” u mandatu ovog parlamenta, kada premijer Zdravko Krivokapić odgovara na pitanja poslanika.

Policija je blokirala ulice u gradu i postavljala zaštitne ograde na prilazima zgradi Skupštine.

Inače, Cetinje je danas ukrašeno zastavama sa likom mitropolita Antonija Abramovića, obnovitelja nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve, koji je bio na njenom čelu od Lučindana 1993. do svoje smrti 1996. godine, preneli su crnogorski mediji.

Pauza zbog gađanja Poslovnikom

Sednica Skupštine Crne Gore nastavljena je nakon pauze koja je proglašena zbog incidentnog ponašanja poslanika Liberalne partije Andrije Popovića, koji je predsednika parlamenta Aleksu Bečića gađao Poslovnikom.

Na početku izlaganja premijer Zdravko Krivokapić je pozdravio Liberalni savez Crne Gore (LSCG) Slavka Perovića, a sve ostalo je, kako je kazao igra koju je smislio DPS Mila Đukanovića.

Inače, ime Slavka Perovića bilo je jedino koje su Cetinjani sa oduševljenjem skandirali na protestu priređenom ispred zgrade gradskog parlamenta na Cetinju.

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović je kazao da postoji nedovoljno poštovanje poslanika i parlamenta, obrazlažući da se često dešava da se u Poslovnikom predviđenom roku ne dostavljaju informacije koje vlada traži.

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić je odgovorio da je Poslovnik akt koji je prepoznat Ustavom Crne Gore i koji se usvaja glasom najmanje 41 poslanika u Skupštini.

“To govori o njegovoj težini, ali i potrebi poštovanja, jer poštovanjem Poslovnika poštujemo i Skupštinu”, rekao je Bečić.

Tokom proceduralnog reagovanja, Dragutin Papović (DPS) je kazao da Skupština radi u vanrednim uslovima.

“Vi ste danas organizacijom ove sednice pre svega ponizili parlament, a nas poslanike uvredili, jer smo morali kroz barikade da bi došli na poslanička mesta”, rekao je Papović.

Kada ga je predsednik Skupštine Aleksa Bečić upozorio da mu je isteklo vreme, Papović je pozvao predsedavajućeg da podnese ostavku.

Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime