Haradinaj pozvao Albance na oružanu akciju protiv Srba!

0
Ramuš Haradinaj, Foto: Printscreen

“Mi u Prištini uživamo, u miru gradimo lepe kuće, a Srbija se naoružava. Vreme je za akciju”, rekao je bivši premijer lažne države.

Opasno! Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ponovo huška i laže Albance da im preti opasnost od Srbije, a sve sa željom da mobiliše ekstremne grupacije na KiM kojima ne treba neki poseban povod da krenu sa serijom napada na Srbe koji tamo žive!

Ističući da se Srbija naoružava, bivši premijer takozvane države Kosovo zamerio je albanskim političarima na funkcijama što se ne bave ovom temom koju je on pokrenuo baš u trenutku kada je u Prištini pala vlada Avdulaha Hotija i kada je politička situacija nestabilna i prepuna tenzija.

– Mi u Prištini uživamo, u miru gradimo lepe kuće, a Srbija se naoružava – rekao je Haradinaj, a prenela „Gazeta ekspres“.

Vođa Alijanse i jedan od komandanta zločinačke OVK potom je pozvao sve prištinske političare i svoje pristalice na akciju.

– Bezbednost je na prvom mestu. Kad nemate sigurnost, nemate kulturu, obrazovanje, ništa. Došlo je vreme da pređemo na konkretne teme, a ne da pričamo u prazno. Razgovarajte sa mnom o ovoj temi – poručio je Haradinaj, a njegovi sledbenici zdušno su podržali ovaj stav.

Ljuban Karan, pukovnik KOS u penziji, za „Alo!“ kaže da je vrlo verovatno da je Haradinaj ove opasne stvari izgovorio po instrukcijama nekih velikih sila, zbog čega je, kaže, situacija znatno ozbiljnija, a Srbija u velikom problemu.

– Taj ekstremista i zločinac bez sumnje ima ogroman autoritet na KiM i veliki broj pristalica koje su spremne da ga slepo slušaju. Ali plašim se da on ne zvecka oružjem jer sam smatra da tako treba, nego da se priključio hibridnom ratu koji se protiv naše zemlje u poslednje vreme vodi sa svih strana. Strašni napadi stižu i iz Hrvatske i iz BiH, ali i iz same EU, a sve je zapravo krenulo od sednice Spoljnopolitičkog odbora Predstavničkog doma američkog Kongresa, kada su dokazani srbomrsci poput Madlen Olbrajt bez pardona izneli da se sprema pakao za Srbiju, da će nam oteti i KiM i Republiku Srpsku.

Starović: Sve ide preko leđa Srba na KiM

– Poslednje izjave Ramuša Haradinaja u kojima ukazuje na tobožnju pretnju zbog naoružavanja Srbije nalaze se na liniji dobro poznatog obrasca, po kojem albanski lideri svaki put kada dođe do političke krize na KiM teže tome da nezadovoljstvo građana usmere ka zvaničnom Beogradu i prevale na leđa Srba koji žive u južnoj pokrajini. Ne sme se dozvoliti da zaoštravanje političke borbe među Albancima bude pretočeno u ugrožavanje sigurnosti srpskog stanovništva na KiM, što se isuviše često dešavalo u ranijem periodu i stoga je bitan visok nivo pozornosti, kao i aktivna komunikacija državnog rukovodstva Srbije sa ključnim akterima u međunarodnoj zajednici – naveo je za naš list analitičar i istoričar Nemanja Starović.

Ta sednica je bila okidač da krene koordinisana akcija kojoj se Haradinaj samo priključio – smatra Karan.

– Hibridni rat ima krajnje radikalne ciljeve, glavni su da u našoj zemlji zavlada nestabilnost svake vrste, pa da se sruši Vlada Srbije, a potom i smeni predsednik države koji svima naročito smeta – zaključio je naš sagovornik.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime