HIL IMA PORUKU ZA VUČIĆA KADA JE U PITANJU KOSMET: Američki ambasador se opet postavlja kao vrhovni sudija

0
Foto: Screenshot Youtube

Tokom jučerašnjeg dana došlo je do napada na tzv Kosovska policija kod sela Banjska na severu Kosova.

U Beogradu je danas otvoren 11. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme, a jedan od posetilaca bio je i američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil.

On je u izjavi za Srbija danas najoštrije osudio jučerašnji napad na tzv kosovske policije i izjavili da „nema opravdanja“ za takav čin.

– Međutim, smatramo da na Kosovu treba mnogo toga da se uradi, uključujući održavanje mira i dijaloga. Ono što smo do sada uradili nije dovoljno da se suočimo sa problemima. Nadam se da će to intenzivirati diskusiju o tome šta dalje treba da se radi – rekao je za Srbiju Danas američki ambasador.

Podsetimo, juče je došlo do napada na tzv Kosovska policija kod sela Banjska na severu Kosova. Tom prilikom jedan pripadnik policije je poginuo, a drugi je ranjen. Takođe, tokom potere za napadačima koji su se sklonili u manastir Banjska, ubijena su trojica napadača.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obeležio je tzv premijera Kosova Aljbina Kurtija kao najodgovornijeg za najnoviju eskalaciju nasilja.

– Moja najvažnija poruka večeras onima koji misle da će izvršiti najveći pritisak da Srbija prizna nezavisno Kosovo, ne samo ja, već i ceo srpski narod, ojačao je svoje uverenje da vam kažem: Nikada nećemo priznati nezavisno Kosovo. Možete sve da nas pobijete, možete da radite šta god hoćete – nikada nećemo priznati nezavisno Kosovo, Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosovo, monstruoznu tvorevinu koju ste napravili bombardovanjem Srbije, koju ste napravili svim mogućim lažima. A da li smo spremni da razgovaramo – da ćemo uvek pričati. Uvek. I zaboravite na priznanje Kosova, formalno i neformalno – poručio je predsednik Srbije.

Izvor: Intermagazin

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime