HITNO OBRAĆANJE GRADONAČELNIKA KRAGUJEVCA O KORONAVIRUSU! Ovo će biti nove mere zaštite u ovom gradu!

0

Nikolić je dodao da su svi zaraženi u Kragujevcu bili u kontaktu na nekoj proslavu u Beogradu, Novom Pazaru i Kragujevcu i, rekao da “otud stiže bolest i njeno širenje”

Ukoliko se nastavi sadašnji trend zaražavanja korona virusom, Krizni štab Kragujevca je danas preporučio Štabu za vanredne situacije da proglasi vanrednu situaciju na teritoriji Kragujevca.

Komandant štaba i gradonačelnik Radomir Nikolić je posle sednice Kriznog štaba izjavio da je preporučeno organima grada da, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje, donesu “sve moguće mere” kojima će se smanjiti rizik od širenja korona virusa.

“Ovo će značiti da ćemo najverovatnije ukinuti proslave, mature, svadbe, sve gde se okuplja veliki broj ljudi, jer su to mesta koja smo detektovali kao najveći rizik za prenos zaraze”, rekao je Nikolić.

Dodao je da su svi zaraženi u Kragujevcu bili u kontaktu na nekoj proslavu u Beogradu, Novom Pazaru i Kragujevcu i, rekao da “otud stiže bolest i njeno širenje”.

Kako je prenela Televizija Kragujevac, Nikolić je posle sednice Kriznog štaba rekao da će Policijska uprava “vratiti mere kontrole kontakata i samoizolacije”.

O merama će sutra biti obavešteni i ugostiteljski objekti, a dat je predlog da im se skrati radno vreme.

Nošenje maski u javnom prevozu je od danas obavezno, kao i drugde u Srbiji.

Espreso, Beta

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime