HRVATI KAO LUDI VRAĆAJU SA GRANICE! Građani Srbije mogu da je pređu, ali samo pod ovim uslovima! IMAJU I UPUTSTVO

0

Ovo ne važi samo za državljane EU, Šengenskog sporazuma i država pridruženih ovom sporazumu….

Zvanično, od jutros je Srbima potreban negativan test na koronavirus, ne stariji od 48 sati ili da budu u karantinu 14 dana nakon dolaska u Hrvatsku. Tačnije, nigde u preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravlje ne pominju Srbiju, već nova pravila za treće zemlje, što je nespremne dočekalo naše sugrađane koje su sinoć vratili s njihove granice.

Naime, na zvaničnom sajtu Hrvatske vlade stoji sledeće uputstvo:

– Osobe koje idu u Hrvatsku zbog tursitičkih ili drugih poslovnih razloga mogu ući u Hrvatsku bez obaveze samoizolacije uz predočenje negativnog nalaza PCR pretrage brisa nosa i ždrela na SARS-CoV-2, koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prelaz), odnosno uz obvezu 14-dnevne karantina/samoizolacije ako nemaju navedeni negativni nalaz PCR pretrage.

Ovo ne važi samo za državljane EU, Šengenskog sporazuma i država pridruženih ovom sporazumu. Nova pravila važe za državljane trećih zemalja, u koje evidentno spada i Srbija.

Među prvima koji su noćas zaustavljeni je naša sugrađanka Aleksandra Stanić koja je noćas oko 1 sat stigla na granični prelaz sa suprugom i bebom u nameri da letuje u Rovinju.

– Ispred nas je bilo tek nekoliko automobila i zbunilo nas je što su polako okretali da se vrate nazad. Nisam verovala da će i nas da vrate jer sam mislila da su ovi prethodni kasno rezervisali ili zaboravili da rezervišu svoj smeštaj, ali onda nam je ljubazni granični policajac rekao da je dobio naredbu od šefova da od ponoći moramo da imamo PCR test ne stariji od 48 sati ili da 14 dana u Hrvatskoj provedemo u samoizolaciji. Vratli smo se nazad u Beograd – priča Stanićeva.

Ona kaže da nigde pre puta nije bilo obaveštenja o promeni direktive i da su tek jutros izašli sa informacijom.

Podsetimo, do danas se u Hrvatsku moglo sa odštampanom potvrdom o rezervaciji smeštaju i popunjenim obrascem ENTERCROATIA.

Od ograničenja izuzeti su i dalje zdravstveni radnici i istraživači, prevoznici i putnici u tranzitu.

Espreso

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime