Hrvati prisvajaju Nišliju, a on ih osramotio na nacionalnoj televiziji: Najdraže mi je kad sam ućutkao 15.000 Hrvata u Zagrebu!

0
Nikola Karabatić, Foto: EPA /Efrvaldrin Xmemaj

Poznati rukometaš nema dilemu.

Proslavljeni reprezentativac Fracuske Nikola Karabatić neće učestvovati na Svetskom prvenstvu u Egiptu ove godine, ali je komentarisao predstojeće takmičenje i otkrio koja mu je najdraža pobeda u karijeri.

Kao gost na HRT, Karabatić nije oklevao pa je istakao da mu je trijumf upravo nad Hrvatima najdraži u karijeri.

– Najdraža titula mi je ona na Svetskom prvenstvu 2009. u Hrvatskoj – iskreno je uz osmeh odgovorio Nikola Karabatić gostujući na hrvatskoj televiziji.

– Mama i tata su bili tada u publici, gledali su s tribina utakmicu. To je trenutak moje karijere koji nikada neću zaboraviti, pred 15.000 Hrvata koji su bili protiv nas i protiv mene… Ma, nikad to neću zaboraviti.

Karabatić je inače rođen u Nišu, majka mu je Srpkinja i otac mu je Hrvat, a oboje su se bavili rukometom. Pošto je otac Branko dobio posao u Francuskoj, cela porodica se preselila napad, a na kraju su braća Nikola i Luka odlučili da igraju za „trikolore“.

– Ja sam i Srbin i Hrvat. Imam korene u obe zemlje i na to sam jako ponosan. Francuska je moja domovina, ali mi je drago što vučem korene iz bivše Jugoslavije – pričao je Karabatić.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime