Hrvati vadili pesak na srpskoj strani Dunava po smešno maloj ceni dok istovremeno to zabranjuju na svojoj strani

0

Hrvatski mediji su svojevremeno pisali kako njihove firme vade pesak sa srpske strane Dunava jer je sa njihove strane iz ekoloških razloga to zabranjeno.

Ko je omogućio da se po mizernim cenama ruinira obala Dunava sa srpske strane?

Tadašnji predsednik opštine Bač Tomislav Bogunović organizovao je prodaju i izvoz peska u Hrvatsku. Hrvatski preduzetnici preduzeću Bager plaćaju 2,2 evra po kubiku, bez PDV-a koji se u izvoznim poslovima ni ne plaća. Kapetani brodova koji prevoze pesak naknadno Bogunoviću i Mikloševu plaćaju još šest evra po kubnom metru i to na ruke, bez računa.

Bogunović je poslovno bio povezan i sa braćom Dulić. Za sportsku halu u Baču Modest Dulić je kao pokrajinski sekretar sporta odobrio tri miliona dinara za nabavku traka za trčanje. Od tih para od firme Modestovog rođenog brata Olivera Dulića kupljene su tri trake ukupne vrednosti od 100 hiljada dinara, a ostatak od 2,9 miliona dinara međusobno su podelili akteri.

(VIDEO)Evo kako su Boris Tadić i Tomislav Bogunović poklonili deo Srbije i Bačke Hrvatskoj

Vukovarci su sklopili ugovor s jednom tvrtkom iz vojvođanskog sela Bođani, smještenog nedaleko od dunavske obale te su od općine Bač dobili koncesiju za vađenje dunavskog pijeska. Brodom Plitvice dovoze ga do deponija na vukovarskom Priljevu kamo dolaze građevinari s istoka Hrvatske i koriste ga u gradnji i žbukanju, među ostalim i vukovarskih kuća. – ovako su izveštavali hrvatski mediji o Bogunovićevom biznis poduhvatu.

Tokom 2010. rađena je rekonstrukcija puta Bačka – Vajska, kao i izgradnja novog puta Bođani – Skela – Vukovar. Za tu priliku Bogunović i Miklušev su kupili jednu njivu između Bođana i Plavne i odatle iskopali 100 hiljada kubnih metara potpuno neuslovnog peska koji je podizvođač radova, Bager d.o.o, iskoristio kao podlogu za pomenute puteve, a koji su glavni izvođači radova, Bačka put i Vojvodina put, platili milion evra. Pomenuti putevi su plaćeni od strane Pokrajine 125 miliona dinara, a opština je dodala još deset miliona dinara, ali taj novac očigledno nikada nije stigao do Bačka puta i Vojvodina puta.

U vreme vladavine Bojana Pajtića Tomislav Bogunović iz Demokratske stranke je bio predsednik opštine Bač a obavljao je i funkciju pomoćnika pokrajinskog sekretara za zdravstvo socijalnu politiku i demografiju.

 

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime