Hrvatski lekar o Đokoviću: Ko neće da se vakciniše, ne može da nastavi sa sportom

0

Zoran Bahtijarević, doktor fudbalske reprezentacije Hrvatske, govorio je kakav će sport biti nakon pandemije koronavirusa.

On je kazao da će postojati pravilo koje će svi profesionalni sportisti morati da poštuju.

Neizbežno je bilo pitanje i šta misli o sumnjičavosti Novaka Đokovića, ali i “teorijama zavere” hrvatskog fudbalera Dejana Lovrena.

“Ne želim govoriti o njihovim motivima. Postoje roditelji koji odbijaju vakcinu, ali lično smatram da je uz antifašizam, vakcina najveća tekovina 20. veka. U određenim županijama u kojima vakcinacija t nije visoka nama su se vratile male boginje. Deca umiru od bolesti koju smo decenijama smatrali iskorenjenom. Potrebno je razgovarati o ovom problemu i u sportu. To je političko, zdravstveno i filozofsko pitanje”, rekao je Bahtijarević za Index.

On je obaveznu vakcinaciju uporedio sa doping testovima.

“Slično je i sa antidoping testovima, postoje sportisti koji se tome protive, ali oni se ne mogu takmičiti u profesionalnom sportu. Onaj ko se ne želi vakcinisati u budućnosti se neće moći baviti profesionalnim sportom, to je moj lični stav i uverenje. Moramo čuvati zdravlje sportista, to je preduslov za takmičenje”; dodao je on.

 

B92

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime