INSISTIRANJE NA PRAVDI NE TRPI ODSTUPANJA: Đurić se izjasnio po pitanju ratnih zločinaca!

0

Albanski narod na Kosovu i Metohiji bira svoje političke predstavnike, i na to koga će odobrati i ovlastiti za dijalog sa Beogradom

Za razliku od vremena vlasti DOS-a, kada su osuđeni albanski teroristi u buljucima oslobađani iz srpskih zatvora, a da pri tom niko nije čak ni pokušao da ih barem razmeni za otete Srbe, mi smo i pored međunarodnih pritisaka uspeli da zadržimo veliki broj osoba osumnjičenih za terorizam i ratne zločine na međunarodnim poternicama, kaže Marko Đurić, potpredsednik GO SNS, a navedeno je u saopštenju koje je informativna služba SNS prosledila medijima.

„Time je ova vlast potvrdila da nema odstupanja od insistiranja na pravdi i da se zločini ne zaboravljaju i ne zastarevaju.

Zato je svaki pokušaj Đilasovih honorarnih pomagača, poput Mlađana Đorđevića, da nam spočitaju neprincipijelnost u odnosu prema ratnim zločincima apsurdna i tragikomična“, naveo je Đurić.

Primećuje da Đorđević nije bio sklon da kritikuje svog nekadašnjeg šefa Borisa Tadića kada je dolazio u kontakt sa ljudima poput Hašima Tačija, te poručuje da Srbija dosledno privodi pravdi sve osumnjičene za ratne zločine koji se nađu u domašaju njenih nadležnih organa i kaže da se tu ništa neće menjati.

„Albanski narod na Kosovu i Metohiji bira svoje političke predstavnike, i na to koga će odobrati i ovlastiti za dijalog sa Beogradom mi nemamo uticaja, ali se nadamo da će u budućnosti naspram nas sedeti ljudi čistijih biografija“, zakljuuje Đurić.

(Espreso.rs/Tanjug)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime