Iskaz dečaka koji je izvršio masakr ledi krv u žilama! OTKRIO DA JE UŽIVAO U SVEMU! Evo zbog čega se predao na kraju

0
Foto: Skrinšot FB

Trinaestogodišnji učenik OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru u Beogradu, zaprepastio je svojim hladnokrvnim izjavama posle masakra

Žao mi što nisam ubio sve učenike sa spiska! Hteo sam da se vratim i sve ih ubijem, ali mi je u dvorištu ispao ranac sa Molotovljevim koktelima i nisam uspeo.

Ovo je, kako Kurir nezvanično saznaje, u razgovoru sa radnicima Centra za socijalni rad (CZSR) izjavio dečak (13), koji je osumnjičen za najgori masakr u Srbiji. Podsetimo, učenik sedmog razreda Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru u Beogradu, u sredu u 8.40 sati ušao je u školu naoružan pištoljima i Molotovljevim koktelima.

Ubio je Dragana Vlahovića, školskog čuvara i osmoro đaka, sedam devojčica i jednog dečaka, dok je šestoro dece ranio, kao i nastavnicu istorije. Potom je sam pozvao policiju iz školskog dvorišta, predstavio se imenom i prezimenom, rekao šta je uradio i tražio da dođu po njega. „Ja sam psihiopata, morao sam da se smirim“, izgovorio je, a onda je uhapšen.

Nije im bilo dobro

Prema rečima nešg izvora, dok je dečak hladnokrvno, bez trunke kajanja i empatije prema žrtvama, govorio o tome kako je dugo pripremao zločin, kao i kako je razradio plan i zbog čega, radnici CZSR nisu mogli da sakriju zaprepšćenje.

– Njima nije bilo dobro dok su ga slušali – kaže izvor Kurira. Kako dalje objašnjava, posebno jezivo je bilo kada je dečak izgovorio „da mu ni najmenje nije žao ubijenih drugova“.

– Uživao sam dok sam slušao njihove krike. Meni je žao što nisam pobio sve ljude sa spiska, ali kada sam izašao u dvorište da promenim šaržer, ispao mi je ranac sa Molotovljevim koktelima, a njih sam hteo da bacim kako policija ne bi mogla da uđe u školu dok ne završim započeto. Onda sam se uspaničio i shvatio sam da je najbolje da pozovem policiju. Spustio sam pištolj i pozvao – navodno je detaljno opisao zločin.

Ono što je naročito šokiralo radnike CZSR tokom razgovora sa maloletnikom, jeste i to što je on praktično priznao da je na neki način uživao u zločinu, da ne samo da ga je svesno planirao, nego ga je i hteo.

– Dečak je priznao da je često gledao kriminalističke filmove, serije, ali i dokumentarce o masovnim ubistvima, čak i onim u školama. Naročito je bio opsednut dokumentarcem „Američka tragedija“, u kom se prikazuje kako majke žrtava pate, ali i kako majka ubice pati zbog onoga što je njeno dete počinilo. Taj dokumentarac je gledao više puta i poistovećivao je majku ubice sa svojom majkom – navodi izvor Kurira:

Uživa u tuđoj boli

On je majku ubice iz dokumentarnog filma poistovećivao sa svojom, jer je smatrao „da ona nema saosećanja prema njegovim problemima“. Zapravo, hteo je da pate majke njegovih ubijenih drugara, ali i njegova mama. Tu patnju, kao i krike uplašene i ranjene dece je video kao neku vrstu kompenzacije za svoju duševnu bol.

Naš izvor kaže i da je dečak smatrao da ima problem sa društvom i okolinom, odnosno da on pati zbog toga što je izopšten i odbačen od društva.

– On nije bio žrtva fizičkog nasilja, a pitanje je da li je bio žrtva nekog drugog oblika vršnjačkog nasilja. On je imao lični osećaj da deca iz škole ne žele da se druže s njim, a njegova mama nije to shvatala i razumela – navodi izvor i dodaje da je dečak u svaku svoju žrtvu ispalio između pet i osam hitaca.

– Nije nasumično pucao, pucao je ciljano da ubije. U školi je tokom uviđaja nađeno ukupno 57 čaura i šest metaka – navodi izvor.

Ne može u zatvor

Kurirov sagovornik kaže i da je dečak toliko dobro planirao ovaj masakr, da je čak vodio računa i o svojim godinama. Naime, nakon hapšenja, policija je zaplenila dečakov telefon, kao i kompjutere.

– On je danima na guglu istraživao krivični zakonik, odnosno koja je starosna granica za odlazak u zatvor. Zbog toga je svesno izabrao baš ovaj trenutak za napad, jer je shvatio da deca do 14 godina ne idu u zatvor. Praktično je požurio da da svog 14. rođendana, koji je u julu, počini zločin kako ne bi mogao da bude krivično gonjen – objašnjava nam izvor i napominje da je dečak smešten na jednu psihijatrijsku kliniku.

Inače, toksikološke analze su pokazale da on u trenutku upada u školu nije bio ni pijan ni pod dejstvom narkotika.

Krimi-serije i horor filmove

„Zločinački umovi“ i „Pročišćenje“ mu omiljeni

Kako Kurir saznaje, ovaj dečak je pored „pucačkih“ video-igrica i odlaska u streljanu, navodno trenirao i airsoft, koji je vojno-taktička simulacija. Kako nam kažu izvori, na treninge ga je dovodio otac i zajedno su simulirali pucanje iz replika pušaka. Pored ovih hobija, obožavao je da gleda i krimi-serije i horor filmove.

– Stalno je gledao američku seriju „Zločinački umovi“, u kojoj tim agenata vredno radi na otkrivanju ubice, koji je „na brilijantan način“ isplanirao, a zatim i počinio zločin – kaže izvor. Da je uživao u horor filmovima, govori to što je na Fejsu okačio sliku svog lika u ljubičastoj boji, sa krstovima preko očiju i zašivenim ustima. Ova fotografija je napravljena po motivima horor filma „Pročišćenje“, kažu nam izvori.

– Tematika je bazirana na tome da u jednom gradu u Americi svi građani izađu na ulice i imaju rok od 12 sati da ubijaju koga god žele, koliko god ljudi žele i da ne mogu da odgovaraju za to delo – navodi sagovornik.

(Kurir.rs – Ekipa Kurira)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime