Iskopali Giškin GROB, a kad su otvorili kovčeg – svi su se ŠOKIRALI: Ovaj prizor je zaledio prisutne

0

Njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani na Centralnom groblju u Beogradu 2017. godine

Nekadašnji komandant Srpske garde, Đorđe Božović Giška, ubijen je 15. septembra davne 1991. godine, a pored legendi koje se prepričavaju u vezi sa njegovom likvidacijom, i njegova sahrana je obavijena velom misterija i nesvakidašnjih scena.

Njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani na Centralnom groblju u Beogradu 2017. godine, a kada je otvoren kovčeg, najuža rodbina i radnici koju su izneli sanduk bili su šokirani prizorom – Giškino telo nije istrulilo!

Njegova sestra Slavica izjavila je ranije za medije šta se događalo tog dana:

– Radnici su ga prvi ugledali! Onda su me pozvali da vidim. Šokirala sam se! Moj Đorđe posle 26 godina nije istrulio. Odmah su mi na pamet pale reči monahinje koja je uz oca Tadeja bila do smrti. Ona je pre nekoliko dana pozvala moju ćerku kada je saznala za ekshumaciju i rekla joj je: “Nemojte, deco, da se iznenadite kada vidite telo” – ispričala je ona, da bi potom do detalja opisala kako je izgledalo telo njenog brata:

– Izgledao je kao mumija. Koža je bila sasušena, donekle potamnela, ali nigde nije bilo truleži. Videla sam mu ruke i tetive na njima. Kada su ga radnici prebacivali u metalni sanduk, ništa se nije pomerilo… I sada mi odjekuju u glavi Đorđeve reči: “Biću jači mrtav nego živ!” Ovo je samo potvrda da je sve što je govorio istina. Bog ga je blagoslovio, ja to znam – rekla je tada Slavica.

Tog dana, na Centralnom groblju bila je i Tanja Matić, supruga pokojnog Branislava Matića Belog, Giškinog najboljeg prijatelja:

– Svi smo se šokirali kada je otvoren kovčeg. Njegovo telo je bilo potpuno celo, jedino je odelo na nekim mestima propalo – istakla je ona.

Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime