ISPALA KAKVU TELEVIZIJSKE EMISIJE NE PAMTE Slažete li se sa ovim rečima? Bošnjaci skočili: Da! – E, to vam je rekao Slobodan Milošević!

0
Foto: Printscreen FTV

Na Federalnoj televiziji BiH sinoć je došlo do nekoliko verbalnih okršaja predsednika Hrvatske republikanske stranke Slavena Raguž, poslanika Demokratske Fronte Dževada Adžema i Ramiza Salkića iz predsedništva SDA.

Bošnjački političari kritikovali su odnos Hrvatske prema BiH. Raguž je na kraju emisije tražio reč i pročitao im sledeću izjavu:

– Mi insistiramo da se u centar političkog sistema stavi čovek i građanin, a ne pripadnik pojedine nacionalnosti. Slobode i prava čoveka i građanina koji može učestvovati u političkom životu ravnopravno bez obzira na razlike u pogledu nacionalnosti, vere, profesije ili bilo kakve druge…su osnov za razvoj jedne demokratske i moderne evropske zemlje.

Nakon toga je pitao bošnjačke političare slažu li se s tom izjavom. Dževad Adžem rekao je kako je to upravo politika njegove stranke i građanski koncept koji zastupaju, a Ramiz Salkić iz SDA je to potvrdio.

– Ovo vam je rekao Slobodan Milošević 1989. u svome govoru i upravo ste se složili s tim, rekao im je Raguž i dodao da je „jasno da nema nikakve razlike u odnosu na ono što je pre 30 godina radio Slobodan Milošević i politike njihovih stranaka, prenose BiH mediji.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime