Janez Janša predao dokument kojim se najavljuje završetak raspada Jugoslavije: Stvoriće se još jedna nezavisna država…

0
Janez Janša, Foto: printskrin youtube

…objavljena informacija da je premijer te zemlje Janez Janša uputio u Bruxelles “non-paper”, neslužbeni dokument, koji tretira i budućnost BiH.

Premijer Slovenije Janez Janša oglasio se danas na Tviteru u vezi s navodima medija da je predao “non-paper” predsedniku Evropskog veća Šarlu Mišelu u kojem, navodno, najavljuje da će jedan od prioriteta biti “završetak raspada Jugoslavije”.

Janša je naveo da se poslednji put susreo sa predsednikom Evropskog veća Šarlu Mišelu “prošle godine” te dodao da “teško da mu je bilo šta fizički mogao predati u februaru ili martu ove godine”.

Poručio je i to da Slovenija “ozbiljno traži rešenja za razvoj regije i EU perspektivu zemalja Zapadnog Balkana” te da se ovakvim navodima “pokušava spriječiti taj cilj”.

U Predsedništvo Bosne i Hercegovine, na poziv člana Željka Komšića, stigla je ambasadorica Slovenije Zorica Bukinac, i to nakon što je objavljena informacija da je premijer te zemlje Janez Janša uputio u Bruxelles “non-paper”, neslužbeni dokument, koji tretira i budućnost BiH.

Ambasadorka Bukinec trebala bi se službeno izjasniti o ovom nezvaničnom dokumentu.

Podsećamo, član Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je danas da je predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor prilikom nedavne posjete Bosni i Hercegovini, na susretu s članovima Predsjedništva BiH rekao da su u posljednje vrijeme sve češći glasovi u Evropi o tome da treba dovršiti raspad Jugoslavije.

Kako je naveo Komšić, on i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović rekli su da mirno razdruživanje nije moguće, dok je predsjedavajući Milorad Dodik iznio suprotan stav, piše “Oslobođenje”.

ALO, SLOBODNA BOSNA

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime