JERMENI TVRDE DA JE TURSKA IPAK UMEŠALA SVOJE PRSTE: Upravljaju vazdušnim operacijama Azerbejdžana!

0

Azerbejdžan je predao vazdušnu kontrolu nad operacijom u Nagorno-Karabahu turskim vazduhoplovnim snagama, izjavio je portparol jermenskog Ministarstva odbrane Arcrun Ovanisjan.

Prema njegovim rečima, letovima turske i azerbejdžanske avijacije rukovodi avion E7-T turskog ratnog vazduhoplovstva, koji predstavlja vazdušni komandni punkt.

„Moguće je da u ovom avionu nalazi rukovodstvo turskog vazduhoplovstva“, dodao je Ovanisjan.

Kako je rekao, dva turska lovca F-16, azerbejdžanski jurišni avioni Su-25, kao i turska izviđačko-udarna bespilotna letelica „Bajraktar“, koji su poleteli iz grada Kurdamira, nalazeći se na velikoj visini izveli su od devet časova po moskovskom vremenu dva raketno-bombaška napada na gradove Karabaha Gadrut i Martakert.

„Pored toga, na maloj udaljenosti od grada Gadrut deluje komandni punkt za kontrolu turskih dronova, koji neposredno koriguje mete azerbejdžanske jurišne avijacije“, zaključio je portparol.

Jermensko Ministarstvo odbrane prethodno je odbacilo kao lažne navode azerbejdžanskih medija da su korišćene taktičke rakete Točka-U u Nagorno-Karabahu.

Istovremeno, Ministarstvo je upozorilo da ukoliko azerbejdžanska strana namerava da, kako je navelo, iskoristi te dezinformacije da opravda upotrebu sličnog sistema ili sistema većeg kalibra, odgovor Jermenije biće „trenutan i razarajuć“.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je 27. septembra, a sukobi oko sporne teritorije su nastavljeni i danas.

I Azerbejdžan i Jermenija uveli su ratno stanje i proglasili mobilizaciju.

Kurir.rs/Tanjug/Sputnik

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime