JEZIVE PRETNJE ISPRED STANA Na ulaznim vratima gde je živeo K. K. ugravirane stravične poruke (FOTO)

0
Foto: Skrinšot FB

Oštrim predmetom neko je uklesao u drvena vrata: K., pi*ko, čekamo te! Većina komšija zamandalila vrata i ne izlazi da ne naiđe na besne građane

U zgradi u kojoj živi dečak ubica K. K. juče je vladala mukla tišina. Na trećem spratu, na ulaznim vratima stana porodice izgrebana je poruka: „K., pi*ko, čekamo te!“

Foto: ALO

Komšije su u šoku i posle tri dana, ne veruju šta je trinaestogodišnjak koga su svi znali kao mirno i povučeno dete uradio.

– Uvek je bio lepo vaspitano dete, nazivao je svima dobar dan, ljubazno se zahvaljivao čak i kad mu pridržimo vrata lifta. Ne mogu da verujem da je ubio svu tu decu i čuvara – rekao je jedan mlađi muškarac koji nije želeo da se predstavi.

– Videli ste na ulaznim vratima zgrade da ne želimo da dajemo nikakve izjave, morate i nas da shvatite, još smo u šoku – nadovezala se sredovečna žena koja je izašla da baci đubre.

– Za oca imamo samo reči hvale. Uvek je bio tu za sve nas, da nam pomogne, sasluša nas. Tih, ljubazan čovek, baš kao njegova supruga. Stvarno su bili jedna fina, skromna porodica – ispričala je za Alo! komšinica sa četvrtog sprata, i dodala da je tačno da su imali ženu koja je čuvala decu.

Baka Olivera: Ćutljiva, dobra porodica, ali to prokleto oružje…

Jedna od komšinica je i baka Olivera Leskovac Rojnik, čiji unuk ide u školu „Vladislav Ribnikar“. Ona je primila ekipu „Jutarnjeg lista“, zbog tragične smrti Splićanina Mateja Periša, i ispričala im da su fini, skromni ljudi.

– Kostu znam od rođenja. Ma da ga vidite, zgodan je, visok, lep dečko, pametan, odličan učenik. Natprosečan u svakom pogledu, na svim školskim takmičenjima je pobeđivao. Igrao je i košarku. Bio je pomalo ćutljiv, ali ni njegovi roditelji nisu ljudi od puno reči – navela je baka Olga, i dodala da je često pitala njegovog oca šta će mu oružje.

– Pa zar vam nije dosta rata, često sam ga pitala. Ništa nije ukazivalo na to da se može dogoditi ovakva tragedija. Ko je tu sad kriv? Možda otac što ga je vodio tamo u tu streljanu i navukao na to – zapitala se Olivera, i dodala da sumnja da će se porodica ikad više vratiti na ovu adresu.

Ona je posle kraće pauze jedva izustila da postoji samo jedno objašnjenje za postupak maloletnog ubice.

– Očigledno, on je psihopata, ali nikad mi neće biti jasno kako to niko nije video. Ali kako iko od nas može da zna šta se dešava unutar neke porodice, iza zatvorenih vrata.

Malo je mucao i bio čudan

Dečaci iz obližnje škole „Sveti Sava“ koji su povremeno igrali fudbal sa K. K. u dvorištu Treće beogradske gimnazije opisali su ga kao pomalo čudnog dečaka.

– Nije mnogo pričao, ne znam da li što ga je mrzelo ili što je pomalo mucao. Nekoliko puta se desilo da mu usred igre pozvoni telefon, javi se i bez reči ode. Za ostalo je bio kul – rekli su dečaci koji su mlađi godinu dana od K.

Prema rečima ove žene, mnogi su osudili što je objavljeno gde se dečak nalazi.

– Ćerka mi je rekla da su juče uveče neki klinci bili ispred bolnice u kojoj je on i da su vikali da ga čekaju da izađe. Iskreno, koliko nam je žao ubijene dece i njihovih porodica, žalimo i zbog naših komšija i pakla iz koga se verovatno nikad neće izvući – navela je ova žena.

Na petom spratu muk. Najbliži susedi porodice K. odlučili su da se drže podalje od medija. Vrata nam je otvorila samo gospođa iz Pravoslavnog centra, koji je smešten na drugom kraju hodnika, ali ni ona nije želela ništa da kaže.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime