Još jedan srpski grad proglasio vanrednu situaciju

0

Vanredna situacija podrazumeva da se u svim zatvorenim prostorima obavezno nose zaštitne maske i poštuje fizička distanca

Na predlog Štaba za vanredne situacije opštine Trgovište, predsednik opštine Trgovište proglasio je vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine Trgovište, zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem zarazne bolesti KOVID-19.

Zabranjeno je okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

U javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mere lične zaštite.

Vanredna situacija podrazumeva da se u svim zatvorenim prostorima obavezno nose zaštitne maske i poštuje fizička distanca.

Zabranjena je organizacija svečanosti kao i organizovanje sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

Ograničeno je radno vreme ugostiteljskih objekata koji nemaju baštu i svih maloprodajnim objektima na period od 07.00 časa do 20.00 časova, dok ugostiteljski objekata koji imaju baštu u otvorenom delu objekta mogu raditi do 22.00 časova. Predsednik opštine trgovište Nenad Krstić kaže da je u poslednjih desetak dana u opštini potvrđeno petnaestak novih slučajeva, ali da brine broj ljudi koji imaju simptome ali se ne javljaju lekaru. On apeluje na građane da se pridržavaju mera kao i da se obaveznojave u Kovid ambulantu ukoliko imaju simptome.

NOVOSTI

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime