JOŠ JEDNA ISTRAGA PROTIV JUTKE! Pogledajte za šta ga sada tužilaštvo u Kruševcu tereti

0

U toku je postupak prikupljanja dokaza

Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu pokrenulo je istragu protiv bivšeg predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića “Jutke”, koji Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio da u svom vlasništvu već devet godina ima stan u Beogradu.

Kako je za portal Nova.rs rečeno u Tužilaštvu u Kruševcu, u toku je postupak prikupljanja dokaza.

Jeličić se nalazi se na uslovnoj slobodi upravo zbog prikrivanja imovine, podseća Nova.rs.

“Protiv osumnjičenog Milutina Jeličića pred ovim tužilaštvom u toku je postupak preduzimanja dokaznih radnji po prijavi zbog predmetne nepokretnosti – stana u Beogradu. Nakon preduzimanja dokaznih radnji biće doneta odluka povodom podnete prijave”, rečeno je u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Jeličić je osudjen u oktobru prošle godine pred Osnovnim sudom u Brusu na uslovnu kaznu zatvora od osam meseci, uz kontrolu u naredne dve godine, a u presudi je navedeno da je Jeličić imovinu prikrivao u periodu od 21. januara 2016. do 31. januara 2018. godine.

Međutim, on je gotovo celu deceniju, pa čak i u trenutku kada mu je izrečena presuda, prikrivao da je vlasnik vredne nekretnine u centru Beograda.

– Kako je objavio Insajder, u katastru nepokretnosti može se videti da je Jeličić ugovor o kupovini stana u Beogradu u Ulici Svetozara Markovića overio u Prvom osnovnom sudu 15. aprila 2011. godine, što znači da je od tada stan u njegovom vlasništvu.

Prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, njegova zakonska obaveza je bila da tu nekretninu prijavi, najkasnije u decembru 2012. a on je to uradio tek ove godine.

Jeličić je ranije osudjen jer Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio da u svom vlasništvu ima dvosoban stan u Beogradu, sedam nepokretnosti u opštini Brus, četiri teretna i jedno dostavno vozilo, 100 odsto vlasništva u preduzeću Panikop, kao i potraživanja na osnovu pozajmice od oko 2,4 miliona dinara toj firmi.

Bivšem predsedniku Opštine Brus se inače sudi za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja, po krivičnoj prijavi Marije Lukić, a zbog toga što je izostao sa poslednjeg ročišta naloženo je njegovo privodjenje.

Protiv Jeličića se vodi i postupak po krivičnoj prijavi Ministarstva gradjevinarstva zbog sumnje da je koristeći svoj položaj i uticaj koji je imao kao predsednik Opštine prekršio zakon u slučaju nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu.

(Espreso.rs / Agencije / Nova S)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime