“KADA SU UBILI ĐINĐIĆA, DESIO SE KRAH”: Pitali smo BEOGRAĐANE da li je 5. oktobar bio za njih PUČ ILI POBEDA ANKETA

0
Foto: Printskrin youtube

Ekipa portala Espreso pitala je Beograđane da li je čuveni peti oktobar bio puč ili pobeda, A evo šta su odgovorili!

Građanski protesti simbol su devedesetih godina u Srbiji. Sa motivom da se sruši režim Slobodana Miloševića, iz godine u godinu, ređale su se demonstracije širom zemlje koje su okončane 5. oktobra 2000. godine.

Danas, 21 godinu kasnije, o petom oktobru se i danas prča.

Ekipa portala Espreso pitala je Beograđane da li je čuveni peti oktobar bio puč ili pobeda, poslušajte šta su sugrađani odgovorili!

– Bila je pobeda, a sad je poraz definitivno. Bila je pobeda i to je bila svetla tačka u našoj istoriji, ali nažalost propustila se prilika da se urede institucije, da se dovede u red ova zemlja. Došli su dragi desničari – rekao je naš sagovornik.

– Živela sam u tom vremenu, žao mi je svega. Da je Đinđić ostao verovatno bi se mnoge stvari drugačije događale. Ja mislim da bi, jer on je ipak bio demokrata, školovao se u Evropi i drugačije je video svet. A Milošević, šta treba o njemu da govorim, negativna osoba – objasnila je naša sagovornica dodavši:

– Pobeda je u svakom slučaju, puč sigurno da nije, rekla je, ali se naš sledeći sagovornik nije složio sa time.

– Ja mislim da nije pobeda, nažalost. Onda je došlo ubistvo Zorana Đinđića i tu je krah bio. Izgledalo nam je tada kao pobeda, učestvovao sam u tome, međutim, nažalost sve se izmetnulo i ovo danas što se događa je katastrofa – zaključio je sagovornik.

(Espreso)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime