Kadirov: Posle demilitarizacije Ukrajine sledi Poljska!

0

Šef Čečenije Ramzan Kadirov govorio je o izradi „velikih“ planova za demilitarizaciju zemalja NATO-a, od kojih će prva, posle zauzimanja Kijeva, biti Poljska.

On je postavio video sa svojim pomoćnikom, komandantom specijalnog odreda Ahmat Apti Alaudinovim, koga je, prema Kadirovu, konačno uspeo da upozna.

-Planovi su grandiozni. Već razvijamo plan za demilitarizaciju zemalja NATO-a, a prva na redu nakon zauzimanja Kijeva je Poljska, napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

 

Planirano je da se sprovede „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ kako bi na sud izveli sve ratne zločince odgovorne za „krvave zločine nad civilima“ Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usredsređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, i 25. marta završeni su glavni zadaci prve faze – značajno je smanjen borbeni potencijal Ukrajine.

https://prst.rs/kadirov-posle-demilitarizacije-ukrajine-sledi-poljska/

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime