Kako da unapredite izgled i performanse automobila

0

Ukoliko niste zadivljeni voznim karakteristikama ili estetikom vašeg četvorotočkaša, pravo je vreme za uvođenje promena. U narednom tekstu ćete upravo saznati kako da pravim investicijama unapredite izgled i performanse automobila.

Kupite navlake za sedišta

Kupovina i postavka modernih navlaka za sedište predstavlja verovatno najjednostavniji način da unapredite vizuelni izgled enterijera vozila. Ukoliko se opredelite za ovakvu investiciju, dezen navlaka pre svega birajte u skladu sa težinom održavanja. Naime, premda svetle boje mogu biti luksuzno rešenje, činjenica je da će iste iziskivati puno vremena za pranje i čišćenje. Upravo zato je naša preporuka da birate sedišta u tamnim bojama od kože ili alkantare.

Presvucite volan

Obloga za volan važi za odličan dodatak opremi koji vrlo lako može unaprediti udobnost, ali i estetiku u kabini. Navlake su izrađene od visokokvalitetnih materijala i prilagođavaju se veličini svakog volana. Najčešće se prodaju u crnoj boji, ali vi svakako dobro ispitajte ponudu dezena. Vredi napomenuti da je postavljanje i održavanje izuzetno jednostavno.

Nova boja pojaseva

Uz kupovinu navlaka za volan i sedišta, možete otići još jedan korak dalje te nabaviti i nove pojaseve. U tom slučaju, preporučujemo da birate pojaseve u potpuno kontrastnoj boji od sedišta, kako bi isti došli do pravog izražaja. Crna boja sedišta i crveni pojasevi (kao na slici) mogu biti dobra kombinacija.

Zaigrajte se sa rasvetom

Nema boljeg načina da unapredite estetiku kabine vašeg vozila od ugradnje interesantnog ambijentalnog osvetljenja. Iako je ponuda raznovrsna, kao najčešće birana rasvetna rešenja velikog broja vozača se uglavnom ističu linearne RGB niti. Razmotrite sve opcije, ali i ne preterujte sa izvorima osvetljenja, već nastojte da sve izgleda skockano i umereno.

Patosnice za auto

Premda na prvi pogled ne deluje kao ključna investicija, postavljanje novih patosnica zapravo može značajno uticati na lepotu i eleganciju kabine vozila. Auto patosnice dolaze u velikom broju oblika i dimenzija, a na vama je da odaberete najpogodniju opciju. Što se tiče materijala, patosnice od gume i tekstila su najdugovečnije te najjednostavnije za održavanje.

Ugradite multimediju

Ako se odlučite za ugradnju multimedionog uređaja, izvesne su šanse da će kabina vašeg automobila poprimiti sasvim drugačiji izgled. Osim toga što će delovati luksuzije i sofisticiranije od tradicionalih radio uređaja, ovi automobilski tableti će, zahvaljujući raznolikim pametnim funkcijama, značajno olakšati putovanja.

Poliranje karoserije i farova

Uklanjanjem viška farbe i saniranjem svih estetskih oštećenja na karoseriji i farovima – poliranje će povratiti salonski sjaj vozila i ozbiljno unaprediti eksterijer. U slučaju da posedujete iskustvo i adekvatnu opremu, poliranje možete obaviti i samostalno. Međutim, naglašavamo da je ovakve poslove uvek bolje ostaviti profesionalcima.

Farbanje i presvlačenje karoserije

Poliranje će ujedno predstavljati savršenu pripremu za farbanje, tako da ćete na raspolaganju imati i ovu opciju ukoliko budete voljni da potpuno transformišete izgled automobila. Tada bi se trebalo obratiti mehaničarima kojima farbanje limarije nije nepoznanica.

Međutim, kako je prelepljivanje automobila folijom značajno jednostavnije i efikasnije rešenje od farbanja, naša preporuka je da se ipak opredelige za ovakav vid presvlačenja vozila. Vlasnici automobila najčešće biraju upadljive nijanse, ali je odluka o novoj boji svakako na vama.

Aerodinamični dodaci

Postavljanjem aerodinamičnih dodataka, poput spojlera ili deflektora vazduha, automobil će poprimiti sportsku notu te izgledati privlačnije većini prolaznika. Ovi detalji će, kroz smanjivanje otpora vazduha i potrošnje goriva takođe unaprediti i vozne performanse automobila, tako da će biti dvostruko korisni.

Gume, felne i ratkapne

Evo još jednog korisnog primera koji može biti dvostruko koristan. Osim toga što će automobil izgledati modernije sa novim točkovima, realnost je da će savremeniji pneumatici ujedno obezbediti i sigurnost te maksimalnu udobnost prilikom putovanja. Preporuka je da novi zimski i letnji set pneumatika nabavite u fabrički naglašenim dimenzijama. U slučaju da raspolažete raskošnim budžetom, savetujemo i kupovinu novih felni sa ratkapnama.

Novi delovi za najbolje performanse

Za najbolje moguće vozne performanse će verovatno još biti neophodno nabaviti nekoliko novih komponenti za auto. Alternator, akumulator i motor su vitalni delovi svakog vozila, tako da bi pre svega trebalo ispitati njihovo stanje. Nakon toga, fokusirajte se i na proveru kočnica, amortizera, menjača te svih drugih važnih sistema koji mogu biti ključ za stabilniju i efikasniju vožnju.

U slučaju da živite u prestonici Srbije, potrebne komponente za vaše vozilo možete potražiti na linku auto delovi Beograd. Nadamo se da će vam naši saveti biti od koristi.

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime