Kako odbrati osnovnu školu za dete u Beogradu

0
Foto: Skrinšot Jutjub

Da, naravno! Evo nekih stvari koje biste mogli razmotriti prilikom odabira osnovne škole za vaše dete u Beogradu:

Lokacija škole – odaberite školu koja je blizu vašeg doma ili radnog mesta kako bi bilo praktičnije i lakše da se dete prevozi do škole.

Profil škole – različite škole u Beogradu imaju različite profile, pa pogledajte koji profil škole najviše odgovara vašem detetu. Na primer, neke škole su fokusirane na jezike, druge na matematiku i prirodne nauke, a neke na umetnost i kulturu.

Uspeh škole – pogledajte statistiku uspeha škole na državnim ispitima i ocene koje su dobile od strane nadležnih institucija.

Kadrovska struktura – obratite pažnju na kvalifikacije nastavnika, broj nastavnika po odeljenju, kao i broj učenika po odeljenju.

Učenički život – pitajte da li škola ima klubove, sportske timove i druge aktivnosti za učenike.

Vrednosti i principi škole – pokušajte saznati o principima škole i njenim vrednostima, kako biste bili sigurni da su u skladu sa vašim.

Preporuke drugih roditelja – pitajte druge roditelje za preporuke i mišljenja o različitim školama.

Ako vaše dete nije motivisano da uči, možete pokušati neke od sledećih stvari:

Motivišite dete da postavi ciljeve – zajedno sa detetom postavite realne ciljeve koje želi da postigne u školi.

Nagrađujte dete za uspehe – kad dete postigne neki cilj, nagradite ga. To će mu pomoći da se motiviše da nastavi da uči.

Prilagodite način učenja – svako dete uči drugačije, pa pokušajte da pronađete način učenja koji najbolje odgovara vašem detetu.

Podstičite dete da postavlja pitanja – podstaknite dete da postavlja pitanja i da aktivno učestvuje u nastavi.

Podstaknite interesovanja – pronađite aktivnosti i hobije koje interesuju vaše dete i povežite ih sa onim što uči u školi.

Obratite se stručnjaku – ako dete i dalje ima poteškoće u učenju, obratite se stručnjaku koji će vam pružiti savete i pomoći vam da pronađete najbolji način da pomognete vašem detetu.

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime