KAPITENČINA! Filipović posle novog zlata dao najjaču izjavu ikad, a ono što je rekao o selektoru je oduševilo sve Srbe

0
EPA-EFE/MARKO METLAS

Srbija je dvostruki uzastopni olimpijski šampion.

Kapiten zlatne generacije Filip Filipović se oprašta od reprezentacije najsjajnijim odličjem. Filipović je bio presrećan posle drugog olimpijskog zlata koje je osvojiio sa „delfinima“.

– Ova generacija nije mogla da se oprosti na bolji način. Kao što su Žile i Boba (Živko Gocić i Slobodan Nikić) u Riju, tako sad i mi. Potrajali smo još pet godina. Ovo nije uspeh samo ovih 13 igrača i stručnog štaba, ovo je uspeh celog sistema, taj sistem se pokazao da daje rezultate i davaće. Samo je bitno verovati do kraja – rekao je Filipović srpskim izveštačima u Tokiju.

Levoruku bombarder se zatim osvrnuo na fenomenalan rad selektora Dejana Savića, najtofejnijeg vaterpolo selektora svih vremena.

– Znam da je medijima u Srbiji i nekim ljudima bilo teško da poveruju da možemo do zlata posle onakvih igara u grupi, ali onaj „debeli čovek zna šta radi, uradio je to evo već drugi put“. Njemu stvarno kapa dole, naklon do poda, ono što on ima u svojoj glavi niko od nas ni u najgorim snovima ne bi mogao da zamisli.

Na kraju, poslao je i poruku naslednicima.

– Ostavljamo vaterpolo u najboljim mogućim rukama, kad je najpotrebniji bili su tu. I ne samo ovi momci ovde, nego i oni koji zbog broja igrača nisu uspeli da krenu sa nama. Hvala im što su nas trpeli, mi smo sami sebi teški, ali nećemo ih vise „daviti“, doći ćemo na poneku utakmicu da se radujemo novim pobedama – poručio je Filipović.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime