Karadžić traži RUKU SPASA! Uputio pismu čoveku koji će mu sigurno pomoći

0
EPA/ PETER DEJONG

Ruskog predsednika oslovio je sa „brate“ i opisao mu sav pakao kroz koji je prošao u Velikoj Britaniji.

Milo još jednom razočarao Srbe! OVO ŠTO JE SAD URADIO JE KRAJNJE BEZOBRAZNO

Radovan Karadžić, bivši predsednik Republike Srpske, koji je nedavno prebačen iz zatvora u Hagu u ozloglašeni britanski kazamat na ostrvu Vajt, koji je prepun muslimanskih ekstremista, uputio je pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu sa molbom da ga izbavi odatle i spase mu život.

Prema rečima izvora bliskog Karadžiću, u pismu koje je on poslao preko svojih advokata ruskog predsednika oslovio je sa „brate“ i opisao mu sav pakao kroz koji je prošao čim je nogom kročio u Veliku Britaniju.

– Naveo je da su uslovi u zatvoru nedostojni čoveka, da nema adekvatnu ni hranu ni terapiju. Takođe, da su zatvorenici žedni krvi, da najviše ima muslimanskih terorista koji jedva čekaju da ga se dočepaju i lično mu presude, kao i da su i sami čuvari jako neprijatni prema njemu. Napisao je da mu nisu dozvolili da iz Holandije ponese svoj računar u kom ima mnogo materijala za žalbu koju sprema. Molio je Putina da mu pomogne jer prebacivanjem u drugi zatvor nije ponižen samo on nego je simbolika tog čina mnogo dublja. Naveo je nešto poput:

– Britanci su ovo moje prebacivanje kod njih doživeli kao svoju veliku pobedu, njihovi političari se raduju, slave – prepričava izvor, ističući da je Karadžić naglasio i da je smešten u zgradu koja je puna kancerogenog azbesta.

On dalje dodaje da je Radovanu dozvoljeno samo da se čuje sa ćerkom Sonjom i da je zapravo njoj izdiktirao sadržaj pisma koji je ona potom prenela advokatima.

Da tako teče komunikacija, potvrdila je prošle nedelje i Sonja.

– Strahujemo za njegov život. Živi u necivilizacijskim uslovima. U svega nekoliko minuta pokušavamo da što brže razmenimo informacije o njemu i porodici, te da zapišem poruke za prijatelje, saradnike i advokate – navela je ona.

Da li je Putin uspeo da pročita pismo, ne zna se, ali tokom sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, koja je održana u utorak, predstavnik Rusije pri UN rekao je da je nekadašnji Haški tribunal „postao poznat kao oruđe osvete, a ne oruđe pravde“.

On je oštro kritikovao prebacivanje Radovana Karadžića u zatvor u Velikoj Britaniji, navodeći da su životi i bezbednost osuđenih Srba ugroženi u britanskim zatvorima i da je Radislav Krstić zamalo preklan nožem.

Karadžićev advokat Goran Petronijević govorio je prošle nedelje za naš list da su strašno loši uslovima u kojima boravi njegov klijent, navodeći da „Radovan nije u zatvoru, već u zarobljeništvu“. Istakao je i da su mu prekršena sva ljudska prava, a život ozbiljno ugrožen.

– Trenutno je smešten u samicu, nalazi se u nekakvoj izolaciji jer je stigao iz druge države. Nema bukvalno ništa. Samo krevet, WC šolju i tuš. Mi pričamo o obolelom, oronulom starcu, ne o Radovanu kakav je nekada bio. On tako potpuno izolovan ne može ni sa kim da priča, nema računar, nema ni papir ni olovku, niti bilo šta da čita. Ta izolacija može da ga ubije, kao što mogu da ga ubiju i ekstremni muslimani kojima je serviran na tacni ako mrdne iz te prostorije. Njima je njegov dolazak bio bajramski poklon, tako je to predstavio muslimanski lobi.

Izvor: Alo

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime