KIDNAPOVAO GA, VEZAO I OSTAVIO U CEVI Rumljanin doživeo TORTURU KAO IZ HOLIVUDSKOG FILMA, a surovi otmičar se sada vadi na ludilo

0
Policija, ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/TV1 HD

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici nije održan glavni pretres za krivično delo otmice, za koju je osumnjičen Milan Beronja (52) iz Novog Slankamena.

Na samom početku ročišta prošlog četvrtka advokat Nikola Jasika zatražio je da se njegovom klijentu Beronji uradi neuropsihijatrijsko veštačenje, jer kako on smatra da okrivljeni zbog zdravstvenog stanja nije sposoban da učestvuje u postupku, koji treba da se vodi u ovom sudu za otmicu Dušana Grujića (51) iz Rume.

Sudija Miodrag Rosić prihvatio je predlog branioca osumnjičenog i obavestio prisutne u sudnici kada stignu rezultati veštačenja da će naknadno zakazati novi datum održavanja.

Beronja se tereti za krivično delo otmice koja se dogodila 14. novembra 2017. godine u vremenu između 18.30 i 19.30 časova, ispred porodične kuće Grujića u Rumi, kada je oteo sina Dušana u nameri kako bi izvukao materijanu korist, od porodice čija se firma bavi projektovanjem i inžinjeringom.

– Dušan je te večeri bio sa roditeljima u kući i na trenutak je izašao da parkira vozilo u garažu koje je bilo na ulici. Tada mu je prišao muškarac sa fantomkom na glavi, prislonio mu pištolj na slepoočnicu, vezao ruke lisicama, stavio mu kapu na glavu i predstavio se da je policajac koji ga vodi na razgovor u policijsku stanicu 29. novembar u Beograd – kaže izvor iz policije koji je vodio istragu.

Kada je ubacio Dušana u automobil, on ga je vozio nekoliko sati, a u tom vremenu dao mu je telefon i govorio šta da kaže roditeljima kao i koliko para da spreme za njegov otkup.

– Prvo je ta cena bila 50.000 evra, da bi na kraju spustio na 30.000. Otmičar je Dušanovom ocu Stevanu dao instrukcije kada bude poneo novac da tokom vožnje uključuje desni žmigavac kao i da staje na svaku benzinsku pumpu i da na njoj otvara haubu. Kada je shvatio da je provaljen i da mu je policija za tragom, Dušana je vezao sa kanapom preko ramena i ostavio u velikoj plastičnoj cevi, zatim pozvao njegovu majku Mirjanu i rekao da joj se sin nalazi u velikoj kaci kod groblja u Putincima – kaže izvor za portal Mitrovica Info.

Tako vezan Dušan uspeo je da prevrne veliku plastičnu cev, izvuče se iz nje i u gluvo doba noći krenuo je da traži pomoć po selu. Tek kada je video svetlo u jednoj kući izašli su ljudi i odmah pozvali policiju.

Veštačenjem kanapa i lisica, pronađeni su DNK tragovi osumnjičenog Beronje, koji je u istražnom postupku negirao krivicu.

Blic

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime