KIM DŽONG-UN SE NALAZI U VEGETATIVNOM STANJU! Tokom posete jednom selu uhvatio se za grudi a onda se SRUŠIO NA ZEMLJU!

0

Zdravlje severnokorejskog lidera Kim Džong-una navodno je u vegetativnom stanju nakon što je početkom ovog meseca podvrgnut neuspešnoj kardiovaskularnoj proceduri, navodi medicinski tim koji ga leči.

Usred oprečnih izveštaja o Kimovom zdravlju, japanski nedeljnik “Shukan Gendai” izvestio je u petak da je član kineskog lekarskog tima koji se nalazi u Severnoj Koreji na kratko objasnio situaciju.

Medicinski stručnjak rekao je da je tokom posete jednom selu početkom ovog meseca Kim odjednom stisnuo grudi i pao na zemlju. Lekar koji je bio u pratnji severnokorejskog vođe odmah je na licu mesta uradio reanimaciju a zatim su Kima odveli u obližnju bolnicu.

Kina je poslala tim u Severnu Koreju, uključujući medicinske stručnjake koji će ga savetovati, kažu četiri osobe upoznate sa situacijom. Rojters nije bio u stanju da odmah utvrdi šta putovanje kineskog tima signalizira u pogledu Kimovog zdravlja. Međutim, japanski nedeljnik “Shukan Gendai” tvrdi da je kineske medicinske stručnjake u pomo’ poyvao jedan od Kimovih lekara.

Delegacija koju predvodi visoki član Odeljenja za međunarodnu vezu Komunističke partije Kine napustila je u četvrtak Peking i krenula ka Severnoj Koreju.

Daili NK, veb sajt sa sedištem u Seulu, objavio je ranije ove nedelje da se Kim oporavljao nakon što je prošao kardiovaskularnu proceduru 12. aprila poyivajući se na jedan neimenovani izvor u Severnoj Koreji.

Južnokorejski vladini zvaničnici i kineski zvaničnik iz Odeljenja za vezu osporili su naknadne izveštaje koji su sugerisali da je Kim bio u ozbiljnoj opasnosti nakon operacije. Južnokorejski zvaničnici rekli su da nisu otkrili znakove neobičnih aktivnosti u Severnoj Koreji.

Kurir.rs/The Jerusalem Post

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime