KLIMATSKE PROMENE SU KRIVE ZA KORONU? Srpski meteorolog progovorio o OVOJ TEORIJI ZAVERE, pominje i NAJTOPLIJE LETO

0

Do kraja leta prijatno toplo vreme

Najavljivano je najtoplije leto “u poslednjih sto godina”, ali daleko je od najtoplijeg.

Nedeljko Todorović iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda navodi: “Čim čujete ono “sto godina” znajte da to nije tako. Gotovo svake godine imamo takvu vest”, objašnjava.

“Do kraja leta biće toplo, pravo letnje vreme, ali bez ekstremnih temperatura, iznad 35 stepeni, toplo, sunčano, oko 30 stepeni… Svaki četvrti, peti dan lokalni pljuskovi, uz manji pad temperature. Prijatno toplo uglavnom, možda će tokom avgusta neki dan oko 35 stepeni, ali daleko ispod proseka”, najavljuje poznati meteorolog.

Nedeljko Todorović, meteorolog RHMZ, upitan za teoriju zavere da su za pandemiju koronavirusa “krive” klimatske promene, odbacuje tu tezu.

“Stotinak i više godina unazad pandemije u većini slučajeva se događaju u minimumu sunčeve aktivnosti, kada ima najmanje UV zračenja. S druge strane, nedostatak UV zračenja umanjuje imunitet, ne izgrađuje se D vitamin i to je faktor koji doprinosi pojavi virusa u takozvanom sunčevom minimumu… Meteorološki parametri takođe utiču, čak i kada je UV zračenje jako, a vreme je oblačno, velika je šansa da bude i sezonskih virusa i pandemija”, objašnjava Todorović za RTS.

Espreso, RTS

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime