KON HITNO DEMANTOVAO! Evo kako će deca moći da prisustvuju nastavi od septembra

0
Predrag Kon, Foto: Printscreen

Epidemiolog Predrag Kon demantovao je informacije da će učenici prilikom polaska u školu morati da nose isključivo troslojne maske i izjavio da to mogu biti i hirurške, platnene i druge maske.

Iako je juče tokom gostovanja na TV Pink izjavio da će deca morati da nose troslojne maske, Kon je danas za TV Hepi rekao “da će biti dovoljno da učenici tokom boravka u školi nose bilo kakve maske”, uključujući hirurške, platnene ili šivene”, prenosi “Telegraf”.

– Ako primetimo da počinje ozbiljniji prenos korona virusa moraće opet nastava na daljinu. Ove mere i način na koji funkcionišu pokazaće koliko smo kao društvo spremni – kazao je Kon.

On je rekao da je u drugom piku prvog talasa epidemije korona virusa značajno sporiji pad broja zaraženih, nakon postignutih najviših brojeva, nego što je to bilo prvi put, što pokazuje da “očigledno treba vremena jer ima onih koji ne poštuju mere”.

Prema njegovim rečima, nije tačno ni da će školska deca morati da se vakcinišu protiv korona virusa, kako su preneli neki mediji, već da će vakcinisanje biti isključivo na dobrovoljnoj bazi i uz saglasnost roditelja.

Alo, Blic

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime