KORONA VIRUS IM JE DONEO BIZNIS IZ SNOVA: Počeli su da prave OVAJ proizvod i postali milijarderi

0
Foto: Reuters

U doba pandemije korona virusa pleksiglas, od koga se proizvode viziri i zaštitni zidovi, doživeo je novi procvat, toliki da nemačka kompanija Rem koja proizvodi taj materijal, jedva može da se odbrani od naručilaca.
– Sa izbijanjem pandemije u Nemačkoj, sredinom marta, neviđena je navala sa narudžbinama za naše ploče od pleksiglasa. Od tada se u firmi proizvodi danonoćno, kako bi se makar donekle zadovoljila ogromna potražnja. Mi proizvodimo koliko je moguće. Obim proizvodnje se povećao za pet do 10 puta, zavisno od tipa proizvoda – kaže menadžer firme Mihael Pak, prenosi Dojče vele.

Dok su druge firme u Nemačkoj upale u probleme, jer je dobavni lanac za proizvodnju bio razgranat širom sveta, Rem dobavlja organsko jedinjenje metil metakrilat koji je osnova za pleksiglas iz sopstvenog pogona u Vormsu koji je udaljen svega 50 kilometara.

Hemijsko ime pleksiglasa je polimetil metakrilat i prošle godine je predstavljao 10 odsto prometa firme Rem koji je iznosio dve milijarde evra.

Pleksiglas se ugrađuje u automobile, avionske prozore, ekrane i u građevine, služi i kao zvučna izolacija ili površina za reklame, zidovi od pleksiglasa dele posetioce akvarijuma širom sveta od riba, ajkula i drugih morskih stanovnika.

Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime