„Kosovo i Albanija će biti srpske kolonije“

0

Zamenik predsednika Samoopredeljenja Gljauk Konjufca izjavio je da se „Mini Šengen“ može nazvati i „Mini Novi Sad“, jer je stvoren u Novom Sadu.

Kako navodi, to omogućava Srbiji da ostvari dugogodišnji san o stvaranju zajedničkog tržišta sa Kosovom, Albanijom i Severnom Makedonijom.

– Ovo je izvanredna usluga za Srbiju u ovom prostoru u kojem žive Albanci, kojim će Srbija dobiti dominantan položaj na tržištu i privredi regiona – rekao je Konjufca.

– Kosovo i Albanija će završiti kao trgovinske kolonije Srbije – upozorio je drugi čovek Pokreta Samoopredeljenje i bivši kosovski ministar pravde.

On je naveo da je Samoopredeljenje ukinulo taksu uvedenu Srbiji, ali je zabranilo ulazak srpske robe. Rekao je da je taj reciprocitet zaoštrio odnose sa Aleksandrom Vučićem i Ričardom Grenelom.

Prema njegovim rečima, Aljbin Kurti nije odbio da ode u Belu kuću, javlja Gazeta Ekspres.

– Reciprocitet je sprečio susret Vučića i Kurtija. Grenel nije prihvatio reciprocitet – rekao je Konjufca.

On je naveo da je dokument potpisan u Vašingtonu imao nekoliko problema, među kojima su Gazivode i „Mini Šengen“.

– Nikada nije prihvaćeno pominjanje kosovskih resursa u pregovorima. Ni vode, ni rudnici. To su obaveze preuzete prema Srbiji. Govori se o ekskluzivnom resursu Kosova. Eksproprisani deo koji se nalazi na teritoriji Srbije platio je narod Kosova – rekao je Konjufca.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime