KRAJ JEDNE ERE Šešelj saopštio sjajne vesti za srpski narod

0

Predsednik SAD Džo Bajden je u razgovoru sa ruskim liderom Vladimirom Putinom pokušao da govori jezikom sile i da postavlja ultimatume, ali mu to nije uspelo, rekao je predsednik SRS Vojislav Šešelj za rusku agenciju RIA Novosti

Razgovor Putina i Bajdena održan je juče u formatu zatvorene video-konferencije i trajao je oko dva sata.

– Dobro je da je do ovog razgovora uopšte došlo. Uz poruke iz administracija dva predsednika, pogledao sam i materijale stranih medija. Očigledno je da je Bajden ponovo pokušao da sa predsednikom Putinom govori jezikom sile i ultimatuma. Ali predsednik Putin mu je jasno stavio do znanja da se sa Rusijom ne može tako razgovarati – rekao je Šešelj.

– Sada je glavni problem pitanje Ukrajine. Amerikanci su prevarili bivšeg predsednika SSSR-a Mihaila Gorbačova obećanjem da se u slučaju raspada Varšavskog pakta NATO neće širiti na njenu teritoriju. Ova kolosalna laž je kasnije rezultirala u prijemu novonastalih država iz bivšeg SSSR-a, na primer baltičkih republika. Amerikanci i dalje pokušavaju, hoće da uključe Ukrajinu, Gruziju, Moldaviju u NATO, rade na opkoljavanju Ruske Federacije – rekao je srpski političar.

Prema njegovim rečima, Ruska Federacija je, na sreću, toga potpuno svesna. „I uveren sam da to neće biti dozvoljeno“, dodao je Šešelj.

– Dobro je da dva predsednika razgovaraju što češće. Naravno, ne treba da dođe do oružanog rešavanja sukoba. A Rusiju ne mogu uplašiti ekonomskim sankcijama, po mom mišljenju, ona je uspela da prethodne sankcije iskoristi kako bi organizovala proizvodnju na sopstvenoj teritoriji svih potrepština koje su uvožene sa Zapada – rekao je lider srpskih radikala.

Po njegovom mišljenju, ekonomske sankcije Zapada postale su šansa za ekonomski razvoj Rusije.

– Amerikanci su očigledno dezorijentisani. Oni shvataju da gube planetarnu hegemoniju i dominaciju. To ne mogu da postignu zbog Rusije i Kine, ali istovremeno nisu u stanju da postignu kvalitetan dogovor sa Rusima i Kinezima koji bi obezbedio dugoročnu stabilnost u svetu – rezimirao je Šešelj, pišu „Novosti“.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime