Krivokapić pokušao da PREVARI SPC! Poslao svoju verziju Temeljnog ugovora: Crkva ODBIJA da potpiše

0
Zdravko Krivokapić, Foto: EPA/Zdravko Krivokapic

Verzija koju nudi Krivokapić SPC je gora verzija od dokumenta koji je potpisan sa Svetom stolicom

Premijer Zdravko Krivokapić poslao je Mitropolitu Joanikiju i Patrijarhu Porfiriju predlog novog Temeljnog ugovora, koji je neprihvatljiv za SPC.

Krivokapić je izmenio tekst ugovora koji je bio usaglašen sa SPC i sada je ponudio na potpisivanje novu verziju koja je potpuno neprihvatljiva za Srpsku pravoslavnu crkvu koja ne želi da stavi potpis na taj dolument.

Prema informacijama iz Vlade, Krivokapić nije nikoga iz Crkve konsultovao za svoju verziju Temeljnog ugovora i sada je potpuno jasno da je još jednom izigrao poverenje SPC.

Verzija koju nudi Krivokapić SPC je gora verzija od dokumenta koji je potpisan sa Svetom stolicom.

Krivokapić je do sada najavljivao potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC posle Vaskrsa, kasnije je govorio da neki stavovi ugovora nisu usklađeni sa Ustavom Crne Gore, a onda je krajem maja otišao za Beograd kako bi u Patrijaršiji potpisao taj dokument. Međutim, u Ptarijaršiji je napravio skandal i prevario je Patrijarha Porfirija i tadašnjeg vladiku Joanikija i odbio je da potpiše dogovoreni i usalglašeni Temeljni ugovor sa SPC.

Nakon što je sve to uradio, sada je poslao svoju verziju Temeljnog ugovora, koju Srpska pravoslavna crkva nema nameru da potpiše jer je ona diskriminatorska po samu Crkvu.

Izvor: borba.me

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime