Krivokapić razbesneo javnost neprimerenom izjavom, a onda dobio brutalan odgovor

0
Zdravko Krivokapić, Foto: Printscreen/YouTube

Svojom izjavom da su svi koji imaju manje od troje ili četvoro dece “egoistični”, predsednik Vlade Crne Gore uvredio je građane koji imaju jedno ili dvoje dece

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić razbesneo je građanke Crne Gore, ali i regiona, spornom izjavom da su porodice “nepotpune bez dece”, kao i da su porodice sa malo dece “egoistične”.

– Porodica je potpuna sa decom. Mi živimo u vremenu koje je nametnulo da je porodica dovoljna da ima prostu reprodukciju. Vi znate da su nekad u Crnoj Gori porodice bile mnogobrojne. Te mnogobrojne porodice su na kraju uvek ispadale uspešne. Često, to i psiholozi kažu, mala porodica je egoistična, a mnogobrojna porodica je naučila da ceni svaki detalj, da se poštuje i međusobno ispomaže – izjavio je Krivokapić tokom posete Danimiru i Veri Stevanović koji imaju sedmoro maloletne dece.

Ta sedmočlana porodica, koja izgleda da odgovara Krivokapićevoj viziji “savršenog doma”, uprkos brojnosti živi u nemaštini i jedva sastavlja kraj sa krajem.

Svojom izjavom da su svi koji imaju manje od troje ili četvoro dece “egoistični”, predsednik Vlade Crne Gore uvredio je građane koji imaju jedno ili dvoje dece, one koje pokušavaju da dobiju decu, one koje su samohrani roditelji, pa i osobe koje jednostavno ne žele decu.

Reakcije na mrežama stoga su, očekivano, bile burne.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime