Krivokapić srpskom narodu crta metu na leđima, cilj samo jedan – ratni revanš i progon Srba

0
Zdravko Krivokapić, Foto: Printscreen/YouTube

Predsednik “Naprednog kluba” Čedomir Antić osudio je pokretanje postupka razrešenja crnogorskog ministra pravde Vladimira Leposavića, uz ocenu da je reč, kako on kaže, o klasičnom zločinu slobodnog mišljenja.

Antić navodi da je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić optužio ministra Leposavića da je prekršio zakon time što nije ponovio, po njegovom mišljenju, oveštale floskule o genocidu izvršenom u Srebrenici.

“Leposavić nije negirao kvalifikaciju zločina u Srebrenici, ali se od njega traži da taj zločin kao takav “prizna”. Krivokapić se zbog obaveza, posle decenija univerzitetske nirvane, malo zbunio: on jeste bogomoljac, ali ipak ne pripada onoj grani hrišćanstva gde su nekada davno iznuđivali priznanja. Uostalom, sve i da pripada, inkvizicija je ukinuta pre više od stotinu godina”,ističe Antić.

On dodaje da ovakvim porukama crnogorski premijer danas čitavom srpskom narodu crta metu na leđima, uz konstataciju da Krivokapić naizgled nevoljno učestvuje u kampanji mržnje, koja za cilj nema pravdu za žrtve Srebrenice, već ratni revanš i progon Srba iz BiH.

ALO, TANJUG

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime