KURTI BLJUJE VATRU Odbijam, ovim su otvorena vrata Aleksandru Vučiću

0

Vlada razmatra izveštaj o jezeru Gazivode, rekavši da se prikuplja što više argumenata za sastavljanje izveštaja.

DRAMA U CRNOJ GORI Beograđanke tvrde da su pretučene u Herceg Novom, napadnute samo zato što su Srpkinje

Premijer Kosova Aljbin Kurti odgovorio je na kritike opozicije zbog pristupa Vašingtonskom sporazumu, rekavši da je taj sporazum otvorio vrata Bele kuće srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću, prenosi Ljajmi.

On je tom prilikom rekao je da se treba setiti šta se dogodilo pre ovog potpisivanja, pre nego što je prethodni premijer potpisao ovaj sporazum.

„Ne zaboravite da je početkom prve decenije ovog veka pokojni srpski premijer pozvan u Belu kuću, premijer na kojeg je kasnije izvršen atentat i od tada nikome iz Srbije nisu otvarana vrata Bele kuće. Dok su za ovaj sporazum otvorena vrata srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću“, rekao je Kurti danas u parlamentu i dodao da je sporazum iz ugla Kosova protivustavan i da ga on ne prihvata.

On je dodao da Vlada razmatra izveštaj o jezeru Gazivode, rekavši da se prikuplja što više argumenata za sastavljanje izveštaja i naglasio da bi opozicija trebalo da shvati da već ima novu vladu.

„Najviše me zabrinjava nerazmišljanje o tri najvažnija datuma ove godine – 14. februaru, 22. martu i 4. aprilu. Još uvek ne razumete šta se dogodilo tih datuma, pa je neshvatljiva tuga što se napadi na našu vladu nastavljaju. Mi smo patriote i demokrate, pa tako i naši saveznici. Zapamtite da dok pokušavate da zaštitite Sjedinjene Američke Države od mene, izgledate tragično, izgledate smešno“, rekao je Kurti.
Kurti je rekao da SAD niko na svetu ne ugrožava, pa ih ne ugrožava ni on.

„Želim da vam kažem da se bavim stvarima sa kojima moram da se nosim. Naravno da ću nekada morati da se bavim i prošlošću, jer moram da se bavim vama“, rekao je Kurti.

Alo.rs/Kosovo onlajn

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime